Ουκρανία: «Χτύπησαν περιοχή της Λευκορωσίας για να εμπλακεί στον πόλεμο»

Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η απεσταλμένη στο Κίεβο, Λευκή Γεωργάκη

Για 16η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τα ρωσικά στρατεύματα να βρίσκονται μια ανάσα από το Κίεβο. Οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου είναι καταιγιστικές. 

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Instagram

Σήμερα, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Σύνοδος Κορυφής: Ανοιχτός ο δρόμος της ΕΕ για την Ουκρανία    

«Πρόκειται για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

 

 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία 

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τόνισε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάσας) η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι .

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι δύο άλλοι οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν επίσης στόχοι στην ίδια επιχείρηση.

Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν σχεδίασε και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Ουκρανία: «Λουκασένκο και Πούτιν ήταν σε συνάντηση την ώρα των βομβαρδισμών»

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την ώρα που ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στο πλαίσιο της επονομαζόμενης επιχείρησης «ψεύτικη σημαία» ('false-flag attack'),  χωριά της Λευκορωσίας.

Η Μόσχα δε σχολίασε αμέσως την ανακοίνωση της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας ότι πολλά χωριά της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία βομβαρδίστηκαν από ρωσικά πολεμικά μαχητικά για να παρασύρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι (η στρατιωτική διοίκηση της Λευκορωσίας) θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει αυτό το σενάριο», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Ολεκσέι Αρεστόβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top