Ουκρανία: Ίσως το διάγγελμα του Πούτιν να είχε γυριστεί από την Δευτέρα!

Φοράει τα ίδια ρούχα - Διέρρευσε φωτογραφία από το site του Κρεμλίνου

Την ώρα που ο πόλεμος έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τα ξημερώματα, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε βιντεοσκοπήσει το διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα από την περασμένη Δευτέρα.

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει στο Κίεβο

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta» τα μεταδεδομένα από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες πριν την εισβολή. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις και βομβαρδισμοί- Νεκρό παιδί στο Χάρκοβο

Επίσης, στο διάγγελμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοράει το ίδιο κοστούμι και την ίδια γραβάτα που φορούσε και την Δευτέρα σε εμφάνισή του, με την οποία ανακοίνωσε την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία - Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. 

Με το διάγγελμα, ο Ρώσος Πρόεδρος κήρυξε επίσημα την έναρξη του πολέμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση». 

Ουκρανία: Στα καταφύγια οι πολίτες - Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν το Κίεβο

Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι, εάν υπάρξει, η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς». 

Αν είναι αλήθεια πως το διάγγελμα είχε προηχογραφηθεί από την Δευτέρα, αυτό σημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θέλησε ποτέ να βρει διπλωματική λύση, και είχε από πολύ νωρίς ως στόχο να επιτεθεί συνολικά στην Ουκρανία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top