Μεγάλη Βρετανία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε σινεμά, θέατρα και εκκλησίες

Σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η μεταδοτικότητα της Όμικρον

H Mεγάλη Βρετανία αυστηροποιεί τα μέτρα σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον- βίντεο ΑΡ

Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική από σήμερα στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων, θεάτρων, εκκλησιών και γκαλερί, σε μια προσπάθεια της χώρας να επιβραδύνει τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον

Μεγάλη Βρετανία: Επιστρέφει η τηλεργασία

Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικές σε παμπ, εστιατόρια, γυμναστήρια ή νυχτερινά κέντρα.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί έχουν χαρακτηριστεί ως «αναγκαίο κακό» από τον επιστήμονα, ο οποίος συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν στις 5 Ιανουαρίου, πριν από την ημερομηνία λήξης τους στις 26 Ιανουαρίου.

Μεγάλη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα λόγω της Όμικρον!

Αντιφάσεις έχει προκαλέσει, στο μεταξύ, η προτροπή της Σκωτίας στους πολίτες να ακυρώσουν τα χριστουγεννιάτικα πάρτι τους, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι τα πάρτι μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Αγγλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβεβαιώσει συνολικά 817 κρούσματα της Όμικρον. 

Ο καθηγητής, John Edmunds, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγουσες καταστάσεις (Sage), είπε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top