Απίστευτο κι όμως αληθινό: Νοσούσε με κορωνοϊό για 335 μέρες

Μία 47χρονη στις ΗΠΑ αποτελεί την πιο μακρόχρονη περίπτωση Covid-19

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο/ AP

Μία απίστευτη περίπτωση ασθενούς από κορωνοϊό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς μία 47χρονη γυναίκα είχε συμπτώματα της νόσου για 335 ημέρες, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο! 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη «Δέλτα plus» - Πού έχει εντοπιστεί

Η ασθενής είχε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω του ότι έκανε αντικαρκινική ανοσοθεραπεία για λέμφωμα επί τρία χρόνια. Αποτελεί την πιο μακρόχρονη περίπτωση Covid-19 που έχει καταγραφεί έως τώρα παγκοσμίως. 

Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται εμβόλιο μόνο για τη μετάλλαξη Δέλτα

Για την περίπτωσή της έγινε δημοσίευση στο περιοδικό «Science», η οποία ανέφερε ότι η 47χρονη έφερε και ασυνήθιστη μετάλλαξη εκτός από την πρωτεΐνη-ακίδα του ιού. Η μακρά και συνεχόμενη νόσηση κατέστησε τον οργανισμό της «εργαστήριο» μεταλλάξεων. 

Οι ανεμβολίαστοι μπορεί να μολύνονται ξανά από κορωνοϊό κάθε 16 μήνες

Η 47χρονη κόλλησε τον ιό και νοσηλεύτηκε την άνοιξη του 2020. Σύμφωνα με την ιατρική δημοσίευση, η άτυχη γυναίκα χρειάστηκε οξυγόνο στο σπίτι της, παρόλο που είχαν ήδη περάσει μήνες από την ημέρα που νόσησε. Υπήρξαν μέρες που ένιωθε καλύτερα και άλλες που είχε δύσπνοια και βήχα. 

Η περίπτωση της Αμερικανίδας μελετήθηκε από τους επιστήμονες, καθώς έκανε διαδοχικά τεστ κορωνοϊού, τα οποία την έδειχναν οριακά θετική σε μόνιμη βάση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top