Αγγλία: Επέστραψαν στα σχολεία οι μικροί μαθητές - Πότε ανοίγει η εστίαση

Πότε προβλέπεται η άρση του lockdown

Επέστρεψαν στα σχολεία οι μικροί μαθητές στην Αγγλία. Βίντεο Reuters

Οι μικροί μαθητές στην Αγγλία επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την έξοδο από το τρίτο πιο σκληρό lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο, προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση των μολύνσεων από τη βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού.

Βρετανία: Τα νυχτερινά μαγαζιά ανοίγουν με... εθελοντές

Έτσι, τα παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών ήταν τα πρώτα που ξαναείδαν τους δασκάλους τους, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, την ώρα που μαθητές και δάσκαλοι χαρακτηρίζουν την τηλεκπαίδευση ως ένα «πραγματικό μαρτύριο» για πολλά παιδιά, τα οποία βρίσκονταν αντιμέτωπα με «την πλήξη, τη μοναξιά και το άγχος».

Βρετανία: Πάνω από 20 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί!

Ως η ευρωπαϊκή χώρα που θρήνησε τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό, καθώς είχε περισσότερους από 124.000 θανάτους από τη νόσο, η Βρετανία προχωράει προσεκτικά στην άρση του πιο πρόσφατου lockdown, θέλοντας να αποφύγει με κάθε τίμημα να αναγκαστεί να ξανακάνει βήματα προς τα πίσω.

Κορωνοϊός: Σταδιακό το άνοιγμα των σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το εκ νέου άνοιγμα σήμερα των σχολείων αφορά μόνον αυτά στην Αγγλία, καθώς οι άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα προβούν με τους δικούς τους ρυθμούς στην άρση των περιοριστικών τους μέτρων.

Οι μικροί Βορειοϊρλανδοί ηλικίας 4 ως 8 ετών επέστρεφαν και αυτοί σήμερα στις τάξεις, ενώ θα ακολουθήσουν στις 22 Μαρτίου οι μαθητές ηλικίας 13 ως 18 ετών και μετά οι υπόλοιποι τον Απρίλιο.

Στη Σκωτία, τα σχολεία άνοιξαν εκ νέου τον περασμένο μήνα για τα παιδιά ηλικίας 4 ως 7 ετών, με τα υπόλοιπα να αναμένεται να επιστρέψουν εν μέρει από τις 15 Μαρτίου. Παρόμοιο χρονοδιάγραμμα υιοθετήθηκε στην Ουαλία, η οποία δίνει προτεραιότητα στους μαθητές που δίνουν φέτος εξετάσεις.

Για την επιστροφή στις τάξεις συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας στο σχολείο από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα οφείλουν επίσης να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε διαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μ. Βρετανία – Πότε ανοίγει η εστίαση

Χάρη στην εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού, η βρετανική κυβέρνηση χαλάρωσε τους πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνική ζωή.

Πλέον είναι δυνατή η συνάντηση με έναν άνθρωπο σε εξωτερικό χώρο για έναν καφέ ή ένα πικνίκ για παράδειγμα, προτού αυτό διευρυνθεί ώστε να επιτρέπεται η συνάντηση έξι ανθρώπων στα τέλη του μήνα.

Το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη και των εξωτερικών χώρων παμπ και εστιατορίων προβλέπεται για τις 12 Απριλίου πριν από την άρση όλων των περιορισμών που ευελπιστούν να έρθει στις 21 Ιουνίου.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top