Κορωνοϊός: 100 εκατ. δόσεις εμβολίου στις ΗΠΑ έως το τέλος του 2020

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο

Tουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορούν να διανεμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2020, αυτό ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη τύπου. 

ΗΠΑ: Φαρμακευτική εταιρεία ανέπτυξε νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ανέφερε μάλιστα πως οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο.

«Είμαι σε πορεία προς την παράδοση και τη διανομή του εμβολίου με ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε. «Μόλις η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) εγκρίνει το εμβόλιο... θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020 και μεγάλο μέρος αυτών πολύ νωρίτερα», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι πρώτες διανομές μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Κορωνοϊός: Παρενέργειες από το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer

Η δήλωση του αντιβαίνει με την δήλωση του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που τόνισε πως μια ευρείας κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να γίνει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους ίσως και αργότερα. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη Τύπου πως πιστεύει ότι ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας Ρέντφιλντ έκανε λάθος στην εκτίμησή του αυτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top