Γερμανία: Ανοίγουν οι εκκλησίες αλλά χωρίς το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας

Τι ανέφερε ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος για την απόφαση

Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Με λειτουργίες αλλά χωρίς Θεία Κοινωνία ανοίγουν μέσα στις επόμενες ημέρες τις πύλες τους όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Γερμανία. Η κυβερνητική απόφαση έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο μεταξύ των πιστών όσο και στους ανώτερους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Κορωνοϊός: «Οι Γερμανοί λειτουργούν απερίσκεπτα»

Ο μητροπολίτης Γερμανίας, Αυγουστίνος, «ξέσπασε» μέσω μιας ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει πως οι λειτουργίες θα διεξάγονται κανονικά, ωστόσο βάση κυβερνητικής απαγόρευσης δεν θα τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας εξαιτίας του «ένοχου» για πολλούς κορωνοϊού.

Τόνισε δε πως, πως «είναι το πιο θλιβερό και πιο οδυνηρό μέτρο που έχω αναγκαστεί ποτέ να πάρω κατά την θητεία μου ως Μητροπολίτης της Γερμανίας».

Ανοίγουν οι εκκλησίες – «Πόλεμος» απόψεων για τη Θεία Κοινωνία

Τι προβλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του προς τους πιστούς και τους κληρικούς της Γερμανικής Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος υπογραμμίζει ότι «ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στη γερμανική επικράτεια έχουν εκδοθεί νομοθετικά διατάγματα τα οποία, εκτός από τα άλλα μέτρα ασφαλείας που έχουν ήδη εγκριθεί, φτάνουν μέχρι να ρυθμίσουν τον τρόπο διανομής της Ευχαριστίας, επισημαίνοντας την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας από το δισκοπότηρο με τη χρήση του ιερού κουταλιού».

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «είναι κατανοητό ότι τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού που εκδίδονται από τις αρχές ισχύουν πλήρως και μέχρι να ληφθεί νέα απόφαση» χαρακτηρίζοντας τον αναγκαστικό αποκλεισμό των πιστών από τη Θεία Κοινωνία ως «το πιο θλιβερό και πιο οδυνηρό μέτρο που έπρεπε να κάνω στα σαράντα χρόνια της εκκλησιαστικής διακονίας μου ως Μητροπολίτης της Γερμανίας. Προσεύχομαι θερμά στον Θεό για τη σύντομη ανάκληση αυτής της απόφασης το συντομότερο δυνατό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top