Τραμπ: Θα κάνει τελικά το τεστ για τον κορωνοϊό

Ήρθε σε επαφή με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τραμπ

Τρία είναι τελικά τα πρόσωποα, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και είχαν έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, ενώ μέχρι τώρα αρνιόταν πεισματικά να μπει σε καραντίνα και να κάνει το τεστ ανίχνευσης του ιού, τελικά το δέχθηκε, χωρίς να γίνει γνώστό, πότε ακριβώς θα το κάνει. Ο ίδιος δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ότι θα το κάνει, όχι γιατί συντρέχει λόγος, αλλά γιατί δεν μπορεί να το αποφύγει.

O Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Ο Τραμπ δείπνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μία ομάδα προσώπων, ανάμεσά τους και ο Φάμπιο Βαϊνγκάρντεν, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Τρεις οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο δρ. Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο που συμμετείχε στο δείπνο αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α- Λάγκο και με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σύντομη επαφή άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας covid-19 τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί. Το πρόσωπο αυτό ήταν ο πρέσβης της Βραζιλίας Νέστορ Φόρστερ, με τον οποίο ήρθε σε επαφή και η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα. 

Η Ιβάνκα περιόρισε τις μετακινήσεις κι εμείνε στο σπίτι, αντίθετα ο πατέρας της, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας αγνόησε επιδεικτικά κάθε κανόνα υγιεινής και συνέχισε τις χειραψίες, ενώ ακούμπαγε συνεχώς και τα μικρόφωνα. 

Τουρκία: Σε καραντίνα αεροπλάνο με 57 επιβάτες λόγω κορωνοϊού

Η επαφή ήταν «χαμηλού κινδύνου» και δεν υπάρχει λόγος ο Τραμπ να μπει «σε καραντίνα», τόνισε ο Κόνλι σε ανακοίνωσή του χθες.

«Η έκθεση του προέδρου στο πρώτο πρόσωπο ήταν εξαιρετική περιορισμένη (φωτογραφία, χειραψία) και παρόλο που πέρασε περισσότερο χρόνο κοντά στο δεύτερο κρούσμα, όλες οι επαφές τους έγιναν προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top