Κορωνοϊός:Πέντε θάνατοι στην Ισπανία-Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Βέλγιο

Άλμα καταγράφει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

κορωνοϊός Ισπανία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία αφού προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας συνολικά τα 345 κρούσματα.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, οι νεκροί «ήταν όλα πρόσωπα υψηλού κινδύνου», ηλικιωμένα ή πάσχοντα από άλλες παθολογίες.

Σημειώνεται ότι τα 82 νέα κρούσματα που καταγράφθηκαν χθες, ήταν ο σημαντικότερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από την αρχή της επιδημίας, τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Κορωνοϊός: 14 τα νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μια μέρα τα κρούσματα στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα, στο Βέλγιο, τα κρούσματα του Covid-19 διπλασιάστηκαν ξανά, μέσα σε μια μέρα και ανέρχονται πλεον στα 109, μετά τον εντοπισμό 59 νέων περιπτώσεων σήμερα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, 441 δείγματα αναλύθηκαν και 59 βρέθηκαν θετικά για το Covid19. «Οι περισσότεροι από τους θετικούς ασθενείς έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, αλλά βλέπουμε επίσης μολύνσεις στη χώρα μας», σημειώνει το Υπουργείο. «Αυτά περιορίζονται συνήθως σε μέλη της οικογένειας και άτομα κοντά στους ασθενείς. Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται» καταλήγει.

Την ίδια  ώρα η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αυξάνει το ποσό από 10 σε € 47,5 εκατομμύρια για κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων, τη θεραπεία και τη διάγνωση του κορωνοϊού.

Δύο νέοι θάνατοι στη Γαλλία 

Στη Γαλλία, στους 9 ανέβηκε ο αριθμός των θανάτων-  οι δύο σήμερα και 577 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην Βρετανία μετρούν ένα θάνατο και 163 επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην Ολλανδία ένα θάνατο και 128 επιβεβαιωμένα κρούσματα και στην Ελβετία 210 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

H χώρα που έχει πληγεί βεβαίως περισσότερο στην Ευρώπη είναι η Ιταλία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα έως και το βράδυ της Πέμπτης, η γειτονική χώρα μετράει 148 νεκρούς από τον Covid-19. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.858. Εξ αυτών οι 1.790 νοσηλεύονται, με τους 351 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top