Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πόλη 10.000 κατοίκων στο Βιετνάμ λόγω του COVID-19

Στο απόσπασμα αξιωματικός στη Β. Κορέα που αψήφισε την καραντίνα

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα νέα για τον COVID-19.

Μια μικρή πόλη 10.000 κατοίκων όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ανόι τέθηκε σε καραντίνα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Βιετνάμ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Κoρωνοϊός: Έκτακτο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες για την εξάπλωση του COVID-19

Διατάχθηκε να «τεθεί σε καραντίνα» η κοινότητα Σον Λόι για διάστημα 20 ημερών, ανέφερε το υπουργείο, καθώς στη μικρή πόλη επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα του COVID-19.

Κορωνοϊός: 242 νεκροί και 15.152 νέοι ασθενείς σε μία ημέρα

Σε όλη τη βιετναμική επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο συνολικά 15 κρούσματα της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους, σχεδόν όλους στην ηπειρωτική Κίνα.

ΗΠΑ:Τα διαγνωστικά τεστ που έφτιαξαν για τον κορωνοϊό δεν λειτουργούν σωστά

Στο απόσπασμα αξιωματούχος στη Βόρειο Κορέα

Στο εκτελεστικό απόσπασμα φέρονται να έστειλαν στη Βόρεια Κορέα έναν αξιωματούχο που αψήφισε τους όρους της καραντίνας για το νέο κορωνοϊό, ενώ για τον ίδιο λόγο ένα στέλεχος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών εστάλη σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κοζάνη- Στην απομόνωση 19χρονος Ιάπωνας

Ο πρώτος είχε μπει σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από ταξίδι για εμπορικούς λόγους από την Κίνα, όπου οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 1.300, αλλά όταν εντοπίστηκε κατά την επίσκεψή του σε δημόσια λουτρά, συνελήφθη και εκτελέστηκε, όπως αναφέρει κορεάτικη εφημερίδα,

Ο άλλος αξιωματούχος υποβιβάστηκε και τον έστειλαν να δουλέψει σε μια φάρμα, επειδή είχε αποκρύψει ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

 

ΠΟΥ: Αλλάζει όνομα ο κορωνοϊός - Πώς θα λέγεται;

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ισχυρισμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές και αντιμετωπίζεται με υποψία από αξιωματούχους. 

Εκατοντάδες γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης- Χιλιάδες κλήσεις

Χιλιάδες είναι οι 24ωρες τηλεφωνικές γραμμές παροχής ψυχολογικής υποστήριξης λόγω κορωνοϊού έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Κορωνοϊός: 6.000 ζευγάρια έκαναν ομαδικό γάμο στη Νότια Κορέα

Λαμβάνοντας, υπόψη ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν πάνω από 200 άτομα, εκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν ότι θα προσβληθούν από τον Covid-19 και προσπαθούν να αποφύγουν τη μόλυνση μένοντας στο σπίτι.

Κοροναϊός: Αν δεν ελεγχθεί θα μολυνθεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πολλοί γιατροί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός αυτό σε μία χώρα όπου το θέμα της ψυχικής υγείας παραμένει ταμπού, όμως προειδοποίησαν ότι οι ανεπίσημες τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας που έχουν εμφανιστεί μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Οι τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης της Κίνας για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων των ιατρικών εκτάκτων καταστάσεων, μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τον σεισμό στην επαρχία Σέτσουαν το 2008, από τον οποίο σκοτώθηκαν ή αγνοούνται 87.150 άνθρωποι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top