Κορωνοϊός: 6.000 ζευγάρια έκαναν ομαδικό γάμο στη Νότια Κορέα

Ενδεχόμενη πραγματοποίηση ελέγχων για τον ιό στους σταθμούς της Ιταλίας

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, με τον ιό να έχει προκαλέσει των θάνατο 1.016 ανθρώπων στον πρώτο μήνα εμφάνισής του.

Κοροναϊός: Φόβοι για μετάδοση του ιού μέσω των αποχετεύσεων

Παρ’ όλη την παγκόσμια ανησυχία που προκαλέσει ο ιός, έξι χιλιάδες αρραβωνιασμένα ζευγάρια στη Νότια Κορέα φαίνεται πως δεν άφησαν την επιδημία να τους επηρεάσει.

Ο ομαδικός γάμος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου/ Φωτογραφία: APimages

Τα χιλιάδες ερωτευμένα ζευγάρια αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έναν ομαδικό γάμο στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο μιας ειδικής τελετής.

Οι νεόνυμφοι προέρχονταν από 63 διαφορετικές χώρες του κόσμου, εκτός από την Κίνα, ενώ οι περισσότεροι ήταν εξοπλισμένοι με ειδικές μάσκες. 

Φωτογραφία: APimages

Η εκκλησία, στην οποία πραγματοποιήθηκε η ιδιαίτερη τελετή, αποφάσισε να μην ακυρώσει τον γάμο, καθώς την ημέρα της τελετής συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της.

Οι φωτογραφίες, πάντως, από το μοναδικό μυστήριο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Κοροναϊός: Αν δεν ελεγχθεί θα μολυνθεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στη Νότια Κορέα υπάρχουν περισσότερα από 24 καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ η Σεούλ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε άτομα που προέρχονται από την γειτονική Κίνα.

Φωτογραφία: APimages

Ενδεχόμενη πραγματοποίηση ελέγχων στους επιβάτες σιδηροδρομικών σταθμών της Ιταλίας

Και ενώ έξι χιλιάδες ερωτευμένοι άνθρωποι στην Νότια Κορέα ενώνονταν με τα δεσμά του γάμου, στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Ιταλία ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

«Η όλη κατάσταση είναι σε συνεχή εξέλιξη, αλλά έχουμε σχεδιάσει παρεμβάσεις για κάθε είδους σκηνικό», υπογράμμισε ο Άνζτελο Μπορέλι, ειδικός επίτροπος που ορίσθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, προσέθεσε ότι δεν αποκλείει να πραγματοποιηθούν, αν χρειαστεί, και έλεγχοι σε Ιταλούς και ξένους πολίτες που φθάνουν και αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Σήμερα η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει νέο στρατιωτικό αεροσκάφος στην Κίνα, για να μεταφέρει έναν 17χρονο μαθητή με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, ο οποίος είχε πάει στην Ουχάν για εκπαιδευτικό ταξίδι και παρέμεινε μπλοκαρισμένος.

Ονομάζεται Νικολό και δεν μπόρεσε να επιστρέψει με την προηγούμενη πτήση, την περασμένη Κυριακή, διότι, κατά την υποχρεωτική μέτρηση του πυρετού, παρουσίασε δέκατα.

Εξακριβώθηκε, πάντως, ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δραστηριοποιήθηκε προσωπικά για να πετύχει τον γρηγορότερο δυνατό επαναπατρισμό του νέου.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, τέλος, έκανε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας των δυο Κινέζων τουριστών που έχουν προσβληθεί από τον ιό και βρίσκονται σε απομόνωση εδώ και δυο εβδομάδες, παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Προς το παρόν, όμως, παραμένουν εντός της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top