Νεκρός και ο διάδοχος του Μπαγκντάντι

Στη θάλασσα η σορός του επικεφαλής του ISIS

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορταζ του μεσημβρινού Δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Νεκρός και ο διάδοχος του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος αυτοκτόνησε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια επιχείρησης του αμερικανικού Στρατού στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από τον αμερικανικό στρατό, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

«Μόλις επιβεβαίωσα ότι ο νούμερο ένα αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει εξολοθρευτεί από τον αμερικανικό στρατό.Ήταν πολύ πιθανόν να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής. Τώρα είναι κι αυτός νεκρός!», γράφει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Τwittter

Στη θάλασσα ερρίφθη η σορός του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι

Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα, μετά την αμερικανική επιδρομή εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τραμπ: Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Aλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Αμπντουλάχ Καρντάς: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός του ISIS

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο AFP, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή στη θάλασσα, που θυμίζει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, σε μια επίθεση επίλεκτων μονάδων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

Τρεις αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν αποκάλυψαν πού πραγματοποιήθηκε η ταφή ούτε πόσο διήρκησε. Ωστόσο επεσήμαναν ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά. Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα λείψανά του ερρίφθησαν στη θάλασσα από ένα αεροσκάφος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top