Θανατηφόρος ιός χτυπά τους σκύλους στη Νορβηγία

Ανησυχία στους φιλόζωους από τον αιφνίδιο θάνατο πολλών κατοικίδιων

Όμορφα σκυλάκια

«Συναγερμός» έχει σημάνει μεταξύ των φιλόζωων στη Νορβηγία. Αιτία ένα επικίνδυνο, άγνωστης προέλευσης, μεταδιδόμενο βακτήριο που προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ζώων συντροφιάς και ήδη ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 25 κατοικίδιων και την επιπλέον μόλυνση εκατοντάδων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο νόσησαν δέκα νέοι σκύλοι, τέσσερις εκ των οποίων πέθαναν.

Ο ιός αποδεικνύεται μεταδοτικός, αφού κρούσματα έχουν διαγνωστεί στις 14 από τις 18 κομητείες της Νορβηγίας.

Οι κτηνίατροι και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας, προς το παρόν, δεν έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν ούτε το είδος, ούτε και την προέλευση του επικίνδυνου ιού.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν εκτιμούν πως το θανατηφόρο βακτήριο επωάζει στην ξηρά τροφή των σκύλων, μολύνοντας στη συνέχεια τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Επιπλέον, η μόλυνση ενός ακόμα ζώου στη Σουηδία που είχε βρεθεί πρόσφατα μαζί με τον ιδιοκτήτη του στη Νορβηγία για διακοπές εντείνει τον προβληματισμό των επιστημόνων, αφού φαίνεται ότι νόσησε μετά την επαφή του με άλλα σκυλιά κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. 

Προκειμένου να προλάβουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημίας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της χώρας προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες σκύλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό των ζώων τόσο σε κλειστους χώρους, όσο και στην ύπαιθρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top