Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η 15η Ιουλίου

Τι είπε ο πρόεδρος της χώρας στο μήνυμά του

Δύο χρόνια από το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της χώρας στο μήνυμά του, τονίζει πως «δεν θα ξεχάσουμε τη 15η Ιουλίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί».

Πριν το γεύμα που παρέθεσε στην Άγκυρα σε συγγενείς των περίπου 250 θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος, είχε προηγηθεί το πρωί μια θρησκευτική τελετή σε τζαμί της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει κατόπιν για την Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου, που είχε καταληφθεί από τους πραξικοπηματίες. Στο σημείο εκείνο σκοτώθηκαν δεκάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων κι ένας φίλος του Ερντογάν, που προσπάθησαν να αντισταθούν στους στασιαστές στρατιωτικούς.

Μάλιστα ο Ερντογάν, δημοσίευεσε και βίντεο-μνήμης για την ημέρα.

Σε όλη τη χώρα πολλοί Τούρκοι επισκέφθηκαν τους τάφους των θυμάτων του πραξικοπήματος. Τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της νύχτας της 15ης προς 16η Ιουλίου, όπως την έκκληση που απηύθυνε τότε στους πολίτες ο ίδιος ο Ερντογάν, μέσω κινητού τηλεφώνου, ζητώντας τους να αντισταθούν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top