Πούτιν σε Σαρκοζί: «Αν συνεχίσεις να μου μιλάς σε αυτόν τον τόνο θα σε τσακίσω»

Συγκλονιστικό παρασκήνιο από το 2007-Η στιγμή που έπαθε σοκ ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα φοβερό παρασκήνιο από το 2007, την περίοδο που ο Νικολά Σαρκοζί είχε μόλις εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας.

Το περιστατικό μπορεί να είναι παλιό αλλά είναι… πολύ καλό και το διηγείται ο Γάλλος δημοσιογράφος Nicolas Hennin, σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Το μυστήριο Πούτιν», που προβλήθηκε στο κανάλι «France 2».

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ:

 

Είμαστε στο 2007 και ο Σαρκοζί ως νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, συναντάνται κεκλεισμένων των θυρών με τον Πούτιν, στο πλαίσιο της συνόδου των G8 στο Heiligendamm της Γερμανίας.

Έχοντας… «άγνοια κινδύνου» ο Σαρκοζί μπαίνει… φορτσάτος και λέει με έντονο και αποφασιστικό ύφος στον Ρώσο Πρόεδρο:

«Με εμένα θα μιλήσεις για προβλήματα που καίνε. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί στην Τσετσενία. Είναι απαράδεκτος ο θάνατος της δημοσιογράφου Anna Politkovskaïa».

Όση ώρα μιλά ο Σαρκοζί, ο Πούτιν δεν βγάζει άχνα και αρκείται απλά στο να τον κοιτά, δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης.

Κάποια στιγμή, σε έντονο ύφος, ρωτά τον Σαρκοζί:

«Εντάξει; Τελείωσες; Λοιπόν θέλω να σου εξηγήσω κάτι. Βλέπεις την χώρα σου; Είναι τόση (του δείχνει με τα χέρια του το μέγεθος). Η δική μου είναι τόση (του δείχνει πάλι με τα χέρια του το μεγαλύτερο μέγεθος της χώρας του). Ή θα συνεχίσεις να μιλάς σε αυτόν τον τόνο και θα τσακίσω εσένα και την χώρα σου, ή θα σταματήσεις να μιλάς έτσι και θα δεις. Eσυ θες να γίνεις Πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά εγώ μπορώ να σε κάνω βασιλιά της Ευρώπης».

 

«ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ»

 

Στην περιγραφή του, ο δημοσιογράφος που διηγείται το παρασκήνιο της «καυτής» συνάντησης, δεν κρύβει πως κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν εξευτέλισε τον Σαρκοζί:

«Γνωρίζω ότι τον στόλισε κανονικά με ταπεινωτικά σχόλια και βρισιές» τόνισε ο Nicolas Hennin.

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ… ΒΓΗΚΕ ΣΑΝ «ΧΑΜΕΝΟΣ»

 

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος, μετά το τέλος της πριβέ συζήτησης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας βγήκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σαν… μεθυσμένος.

Πολλοί εκ των τότε σχολιαστών, βλέποντας τον μουδιασμένο και «ζαλισμένο», υπέθεσαν πως ίσως τα… «έτσουξε» λιγάκι με τον Πούτιν και πως η συζήτηση τους ήταν «ποτισμένη» με Vodka.

Ξέχασαν όμως κάτι βασικό: Πως και οι δυο ηγέτες, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι το ποτό.

Στην πραγματικότητα, η συζήτηση ήταν «ποτισμένη» από ταπείνωση για τον Σαρκοζί, ο οποίος δεν το πίστευε και ήταν… τουλάχιστον σοκαρισμένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top