Πρώτη η Κεντροδεξιά στη Δανία σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματός της η απερχόμενη πρωθυπουργός

Πρώτη η Κεντροδεξιά στη Δανία σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

​Η κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κερδίζει τις εκλογές στη Δανία, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων. Στο μεταξύ, την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε η απερχόμενη πρωθυπουργός, Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ.

DECA4FF516C446F5FE2545B8CC202832.jpg

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, DR, η κεντροδεξιά συμμαχία αναμένεται να λάβει 91 έδρες στην Βουλή, έναντι 84 εδρών της συμμαχίας με επικεφαλής την Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 προέβλεψε πως η κεντροδεξιά συμμαχία θα λάβει 92 έδρες έναντι 83 εδρών της κεντροαριστεράς.

Οι ψήφοι που υπολείπονται της καταμέτρησης ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες.

130215113522_2234.jpg

«Δεν κερδίσαμε τις εκλογές και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού», δήλωσε λίγο αργότερα η Τόρνινγκ - Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και πρόσθεσε: «ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή και αυτή η στιγμή ήρθε».

Λίγ​α λόγια για την ​Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ

Η Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ, είναι γνωστή για τη φλογερή της εμφάνιση και τα εγκεφαλικά που έχει προκαλέσει σε πολλούς πολιτικούς άνδρες.

Πρόκειται για μια φιλάρεσκη γυναίκα που βγάζει selfies..… Έτσι έκανε στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Νέλσον Μαντέλα (Δεκέμβριος 2013) μαζί με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Μπάρακ Ομπάμα δίπλα σε μια … συγκρατημένα έξαλλη πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Μάλιστα έχει αδυναμία στην εταιρεία Gucci Χέλε, την οποία δεν εγκαταλείπει ούτε όταν επιβιβάζεται σε στρατιωτικό αεροπλάνο για την Λιβύη φορώντας στρατιωτικό μπουφάν με Gucci γόβες και κατακόκκινη Gucci τσάντα.

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1966. Στο σπίτι της οι πολιτικές τάσεις ήταν συντηρητικές. Οι γονείς της χώρισαν όταν έγινε 10 χρονών. Πήρε μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Μπριζ του Βελγίου, στο Κολέγιο της Ευρώπης. Συμφοιτητής της ήταν ο Στίβεν Κίνοκ, γιος του βρετανού πρώην ηγέτη των Εργατικών Νικ Κίνοκ και της Γκλένις Κίνοκ, πρώην υπουργού. Η σχέση τους κατέληξε σε γάμο το 1996, καρπός του οποίου είναι οι δυο της κόρες, Γιοχάνα και Καμίλα.

denmark1-thumb-large.jpg


selfie-obama-570.jpg

awaor.jpg

αρχείο λήψης.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top