Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος Γεώργιος Αντωνόπουλος

Έξι μήνες μετά την προσωρινή του κράτηση

δικαστηριο

Αποφυλακίζεται μετά από έξι μήνες ο δικηγόρος Γεώργιος Αντωνόπουλος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως εφετών, Ειρήνης Τζίβα.

Ο δικάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε προφυλακιστεί μετά από ένταλμα συλλήψεως που είχε εκδοθεί εναντίον του, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης μαζί με γνωστούς Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. H υπόθεση είχε γίνει γνωστή και ως «μαφία των φυλακών».

Με ανακοίνωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας, τονίζει πως «οι δήθεν συνάδελφοί του στην εγκληματική οργάνωση στο τέλος του 2017 τον είχαν πυροβολήσει και τον ίδιο με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα και για την οποία ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος, έχει καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του κ. Αντωνόπουλου».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως μετά τη σύλληψη και προσωρινή κράτησή του, ο Γεώργιος Αντωνόπουλος καταστράφηκε επαγγελματικά, ασθένησε βαριά στις φυλακές όπου κρατείται, υπέστη κοινωνικό διασυρμό, τα παιδιά του έμειναν ανυπεράσπιστα σε πολύ κρίσιμη ηλικία και βρέθηκε έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως στόχος είναι ο εντολέας του να σταθεί στα πόδια του, να επανακτήσει το επαγγελματικό του κύρος και να βοηθήσει την οικογένειά του και τα παιδιά του, αλλά και τη Δικαιοσύνη, επανερχόμενος ως πολιτικώς ενάγων στην εν εξελίξει δίκη της Energa, αφού ουσιαστικά λόγω των ειδικών του γνώσεων είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί από αυτή τη θέση να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και από την οποία θέση τον εξοστράκισε η απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top