35χρονος για τη συμπλοκή με τους Ρομά: «Δεν ήρθαν για ελεημοσύνη»

Τι ισχυρίστηκε στον ανακρίτρια

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου αποκαλύπτει τα επιχειρήματα του 35χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ρομά στον Σολωμό Κορινθίας.

Σύζυγος και πατέρας 2 παιδιών και εργαζόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση ο 35χρονος με τα αρχικά Α.Π, περιέγραψε με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των κατοίκων του Σολωμού. 

Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Ρομά

Κόρινθος: Κίνδυνος βεντέτας μετά τη δολοφονία Ρομά από αγρότη

Ισχυρίστηκε πωςο  Σολωμός και τα Εξαμίλια (στα οποία βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά), δυστυχώς δεν έχουν αστυνόμευση, οπότε είναι συχνά τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων και για το λόγο αυτό ζούνε  πάντοτε με την ανησυχία και το φόβο τις νύχτες.

Το δίκαννο που παρέδωσε  στους αστυνομικούς, το κατείχε νόμιμα βάσει αδείας, διότι είναι ι κυνηγός . Το είχε φυλαγμένο στην αποθήκη που είναι αυτοτελές κτίσμα και σε αυτήν έχει  πρόσβαση μόνον αυτός  και η σύζυγός του (όχι τα παιδιά τους ). 

Ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι η κίνηση των διαρρηκτών ήταν αναγνωριστική και ότι προετοίμαζαν μια σοβαρότερη εγκληματική ενέργεια εναντίον τους. 

Δηλαδή οι επίδοξοι ληστές θεώρησαν ότι «εδώ μένουν τα μέλη γνωστής οικογένειας ιδιοκτητών  φούρνων και  καταστημάτων εστίασης» και ότι στο σπίτι τους  δήθεν φυλάσσουν  μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή, άρα  τους στοχοποίησαν λόγω του ονόματός τους. 

Kόρινθος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία του Ρομά

Η περιγραφή του 35χρονου για τη συμπλοκή του με τους Ρομά 

«Πυροβόλησε στον αέρα μία ή δύο φορές, χωρίς όμως να σημαδέψει προς το μέρος τους, αφού βρισκόταν  σε μεγάλη ταραχή, αλλά μόνο για εκφοβισμό. Μετά από μερικά λεπτά διαπίστωσε  ότι στο έδαφος βρισκόταν αιμόφυρτο ένα άτομο, προφανώς μέλος της ομάδας των αγνώστων επίδοξων ληστών. Πλησίασε  και του μίλησε  αλλά δεν του  απάντησε. Τον κούνησε, αλλά δεν αντέδρασε. 

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αναφέρθηκε στον νεκρό επίδοξο διαρρήκτη. 

Αν είχε πραγματικά  ανάγκη φαγητού, πιστεύει ότι κανείς στο χωριό δεν θα αρνιόταν να του δώσει ένα πιάτο φαΐ. Όμως το θύμα σύμφωνα με τον κατηγορούμενο  δεν ήρθε για ένα πιάτο φαΐ και σίγουρα δεν ήρθε για ελεημοσύνη», κατέληξε ο 35χρονος. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top