Σκόπελος: "Στον αέρα" σπίτια και εκκλησίες μετά από κατολίσθηση

Χιόνια και παγωνιά μέχρι αύριο το μεσημέρι 

Χιόνια, παγωνιά, ισχυρούς ανέμους και πολλά προβλήματα έχει φέρει σε όλη την Ελλάδα, το κύμα κακοκαιρίας το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες με την κατολίσθηση στη Σκόπελο. Στο "αέρα" βρίσκονται σπίτια και εκκλησίες με τους κατοίκους του νησιού να φοβούνται τι θα τους ξημερώσει. 

Σπίτια και μνημεία βρίσκονται μια ανάσα πριν τον γκρεμό, στην περιοχή Κάστρο, στο αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου. Οι κάτοικοι τρέμουν κάθε λεπτό που περνάει. 

«Μετά την χιονόπτωση των τελευταίων ημερών και την έντονη βροχόπτωση είχαμε αυτά τα κατολισθητικά φαινόμενα. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιους μετελητές να μας κάνουν τη μελέτη για την στήριξη της συγκεκριμένης περιοχής», λέει ο δήμαρχος Σκοπέλου.  

Η κατολίσθηση εξαφάνισε μια ολόκληρη πλαγιά, ενώ είναι στον "αέρα" το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το καλοκαίρι η περιοχή κατακλύζεται από κόσμο, ενώ αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Φλώρινα: Πάγωσε και ο ποταμός Σακουλέβας 

Η Φλώρινα δε λέει να βγει από την κατάψυξη! Ακόμη και ο ποταμός Σακουλέβας καλύφθηκε από ένα πυκνό στρώμα πάγου. Τόσο πυκνό μάλιστα που μπορούν να τον διασχίζουν οι πεζοι από όχθη σε όχθη. 

Δρόμοι και πεζοδρόμια είναι κρύσταλλο. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και ο κόσμος φοβάται να βγει από τα σπίτια του. 

Άλλοι περπατούν με δυσκολία και άλλοι κάνουν ...ακροβατικά στο χιόνι.  Οι ξυλόσομπες πάντως δουλεύουν μέρα - νύχτα. 

Οι δυνατές ριπές ανέμου αλλά και ο πάγος που έχει σχηματιστεί στο δρόμο εμποδίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το ύψος του τελεφερικ προς το καζίνο για το λόγο αυτό η τροχαία έχει διακόψει κάθε κίνηση οχημάτων. 

Μάχη με τα κύματα στο λιμάνι της Σούδας 

Άνεμοι έντασης 130 χιλιομέτρων την ώρα "σφυροκοπούν" την Κρήτη.  Δύο ώρες πάλευε με τα αγριεμένα κύματα το πρωί το πλοίο της γραμμής. Τελικά κατάφερε να δέσει με την βοήθεια ρυμουλκού στο λιμάνι της Σούδας. Τα 9 και 10 μποφόρ στο Αιγαίο προκάλεσαν προβλήματα κρατώντας δεμένα τα πλοία στα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. 

Με κανό κυκλοφορούν οι κάτοικοι στην Πάτμο 

Με κανό έκανε το πρωί τις δουλειές του ο κύριος που βλέπετε στην Πάτμο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι η πλατεία της Σκάλας. Ήθελε να πάει στο ταχυδρομείο, λόγω του ύψους του νερού από τις βροχοπτώσεις αυτοκίνητο δεν μπορούσε να πλησιάσει κι έτσι επιστρέτευσε το κανό!  

Ρεκόρ βροχής στην Πάρο 

Ασταμάτητη βροχόπτωση πέφτει από το πρωί στην Πάρο, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στις ορεινές Λεύκες τα ποτάμια φούσκωσαν!! Έως τις 12 το μεσημέρι η βροχή που καταγράφηκε άγγιξε τα 25 χιλιοστά. 

Χιόνια και παγωνιά μέχρι αύριο το μεσημέρι 

Στη διάρκεια της νύχτας σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι στην ανατολική Ελλάδα θα έχουμε τοπική συννεφιά με ασθενείς βροχές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και της Εύβοιας καθώς και στα ορεινά των Κυκλάδων. Η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει 2 με 3 βαθμούς, όμως νωρίς το πρωί θα έχουμε παγωνιά, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα που θα δείξει ακόμα  και κάτω από τους – 10.

Στο σκοτάδι η Λέσβος 

Στο σκοτάδι βυθίστηκε χθες η Λέσβος μετά από διακοπή ρεύματος, εξαιτίας τεχνικής βλάβης της ΔΕΗ. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν είχε ρεύμα για περίπου μία ώρα. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top