Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν οι πυρόπληκτοι

Τα μέτρα δεν επαρκούν για την αποκατάσταση των ζημιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυρόπληκτων στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν πυρόπληκτοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα, προκειμένου να τονίσουν στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους φορείς ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επαρκούν. 

Οι κάτοικοι των πληγείσων περιοχών έφτασαν πριν από λίγο με πούλμαν στην Βουλή. Στο κάλεσμα τους αναφέρουν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή τους δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες. 

Η ανακοίνωσή τους

«Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.  Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές».

Mαζί τους και η Αλέκα Παπαρήγα 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top