O κήπος της Ακρόπολης θα ανθίσει ξανά!

Κάτω από τη συνοικία των Αναφιώτικων υπάρχει ο φημισμένος κήπος της Ακροπόλεως

Κάτω από τη συνοικία των Αναφιώτικων υπάρχει ο φημισμένος κήπος της Ακροπόλεως. Ένα σημείο με τεράστια τουριστική κίνηση που όμως δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Οι κάτοικοι ζητούν να μην αφεθεί άλλο στην αδιαφορία.

Ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, υπάρχει ένας κήπος με ελιές που ακουμπούν στον ιερό βράχο. Ένα πάρκο από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες τουρίστες. Δυστυχώς τα σημάδια της εγκατάλειψης και της φθοράς του χρόνου είναι εμφανή. Οι κάτοικοι ζητούν την ανάπλαση του.

Νέοι αρχιτέκτονες και κάτοικοι της Πλάκας πήραν την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν τη μελέτη για την αναγέννηση του κήπου, ο οποίος αποτελεί βασικό πέρασμα για να φτάσει κανείς στην πιο φημισμένη και τουριστική συνοικία της Αθήνας.

Ο κύριος Νίκος Σαχάς είναι από τους παλαιότερους κατοίκους στα Αναφιώτικα. Έχει δει τον κήπο της Ακροπόλεως στα μεγαλεία του και στενοχωριέται με τις σημερινές εικόνες παρακμής και παραβατικότητας.

Αύριο στην οδό Θρασύλλου θα στηθεί μια μικρή γιορτή με την ελπίδα να μαζευτούν χρήματα ώστε να γίνει γρήγορα η ανάπλαση του πάρκου.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top