6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο για την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από το Ιδρύμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights».

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου γίνονται σύνεδροι και ομιλητές στο συνέδριο που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Τα παιδιά  ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, σκέπτονται και  εκφράζονται ελεύθερα.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει: «Το δικαίωμα  στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα», είναι το θέμα του  6ο Παναρ-σα-κειακού Μαθητικού  Συνέδριου  που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 935 μαθητές  από 17 Αρσάκεια Τοσίτσεια - μεταξύ αυτών και των Τιράνων -  μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου αλλά και μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, που  συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία». Πρόγραμμα  το οποίο τελεί υπό την αιγίδα  της  Προέδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας και υλοποιείται στην Ελλάδα από το Ιδρύμα  «Μαριάννα  Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights». Η κυρία Βαρδινογιάννη κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου

Όπως είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της: «Αγαπημένα μου παιδιά, το αύριο έχει ήδη για εσάς ξεκινήσει και έχει  μεγάλη σημασία να είστε προετοιμασμένοι να διαχειριστείτε σωστά  τον κόσμο που θα περιέλθει στα χέρια σας. Να τον διαχειριστείτε από το πρίσμα της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης, με αίσθημα σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης προς τον αδύναμο και κατανόησης για την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Να γίνετε πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι και πολίτες με κοινωνική ευαισθησία».

«Μας συνδέει  ο αγώνας και η αγωνία για το τι μπορούμε να κάνουμε στην εκπαίδευση ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τα νέα παιδιά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν λέτε λόγια, έχετε επιτελέσει έργο. Σήμερα μετέχετε στο συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί έχετε δουλέψει γι αυτό», είπε ο  Γεώργιος Μπαμπινιώτης πρόεδρος Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μέσα από την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του ήθους του λόγου, και της δημιουργικότητας οι μαθητές γίνονται ομιλητές και σύνεδροι   και μαθαίνουν να προάγουν τις αξίες  του ανθρωπισμού και να  αγωνίζεται έντιμα για την προάσπισή  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  παγκοσμίως. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top