Xάρτης - ντοκουμέντο των τουρκικών υπηρεσιών για την ελληνικότητα των νήσων «Ανθρωποφάγοι»

Αποδεικνύει πώς ξαφνικά οι Τούρκοι αλλάζουν πολιτική στο Αιγαίο

Το Star σας παρουσιάζει σήμερα, χάρτη ντοκουμέντο των τουρκικών υπηρεσιών του 1994 και στον οποίο τα νησιά  Ανθρωποφάγοι εμφανίζονται ως ελληνικά. Ο χάρτης αυτός βρίσκεται κατατεθειμένος και στην έδρα του Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβρούργο, δείχνοντας έτσι το πως η Τουρκία αποφασίζει ξαφνικά να αλλάξει πολιτική κλιμακώνοντας στο Αιγαίο τις διεκδικήσεις της.

Ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης παρουσιάζει τον απεσταλμένο μας Γιάννη Σωτηρόπουλο χάρτη του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, του 1994, σε κλίμακα 1 προς 500 χιλιάδες που περιλαμβάνει τους νήσους Ανθρωποφάγους ως ελληνικά νησιά κανονικότητα.  

Οι Τούρκοι όπως φαίνεται και στον χάρτη, δίπλα από τα Ελληνικά νησιά  τοποθετούν το γράμμα Ν ενώ δίπλα στα τουρκικά νησιά τα γράμματα «Ad» τα αρχικά δηλαδή της λέξης νήσος. Τον χάρτη αυτό παρέδωσε στον κύριο Διακομιχάλη ο τότε εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, Σταύρος Σταθουλόπουλος.

«Αυτό ισχύει φυσικά και για τους Ανθρωποφάγους και όλη την άλλη περιοχή. Ότι είναι ελληνικά νησιά. Το 97 που έκαναν τη λαθροχειρία και άλλαξαν το Ίμια σε Καρντάκ δεν άλλαξαν ούτε τους Ανθρωποφάγους ούτε τους κανιβάλους ούτε τίποτα», εξηγεί ο Σταύρος Σταθουλόπουλος.

Επικίνδυνη ενέργεια η ύψωση της σημαίας

Οι τρεις νεαροί που ανέβασαν τη σημαία στις πέντε βραχονησίδες δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια.

Δέχθηκαν όμως τις επικρίσεις του Πάνου Καμμένου: «Εκείνος που παίρνει μια σημαία στη πλάτη και πάει να τη βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί».

Οι φίλοι των νεαρών πάντως,  τους υποστηρίζουν.

Κρεσέντο κινδυνολογίας από τους Τούρκους

Ευκαιρία βρήκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος  Μπερκίρ Μποζ-ντάγ να δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν σημαίες και τετελεσμένα στο Αιγαίο:

«Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιους υπολογισμούς, αυτοί οι υπολογισμοί θα βρεθούν στον πάτο του Αιγαίου».

Κουρουμπλής: Εξωτερική πολιτική κάνει ο Πρωθυπουργός

Οι περιπολίες του Λιμενικού πάντως γύρω από το σύμπλεγμα των Φούρνων συνεχίζονται

«Εξωτερική πολιτική κάνει ο Τσίπρας και το υπ. Εξωτερικών. Ακόμα κι εγώ που έχω ευθύνη λιμενικού δεν κάνω εξωτερική πολιτική», είπε ο Π. Κουρουμπλής. 

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το Υπουργείο Ναυτιλίας παρέπεμπε για εξηγήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top