Σκότωσαν κουτάβι με δυναμιτάκι που εξερράγη στο στόμα του

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σοκ προκαλεί ο φρικτός θάνατος ενός κουταβιού από δυναμιτάκι το οποίο πέταξαν άγνωστοι και εξερράγη μέσα στο στόμα του σκύλου. Η απίστευτη κτηνωδία συνέβη στην Καλαμάτα και η αστυνομία προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τους δράστες.

Με τον πνεύμονά του γεμάτο θραύσματα και καμμένο μπαρούτι, το μόλις 8 μηνών αδέσποτο σκυλάκι ήταν αδύνατον να αναπνεύσει. Δύο περαστικοί το βρήκαν αιμόφυρτο να σέρνεται στην άκρη του παραλιακού δρόμου, λίγο έξω από την Καλαμάτα. Τριγύρω υπήρχαν ελάχιστα σπίτια αλλά κανείς αυτόπτης μάρτυρας που να είδε κάτι.

Το κουτάβι είχε τραυματιστεί θανάσιμα από κάποιους ασυνείδητους εγκληματίες που όπως όλα δείχνουν του πέταξαν ένα δυναμιτάκι. Το σκυλάκι προφανώς το πήρε για να παίξει με αποτέλεσμα δευτερόλεπτα αργότερα να εκραγεί  μέσα στο στόμα του.

«Ήταν αιμόφυρτο το σκυλί αλλά το τραύμα του δεν ήταν εξωτερικό, για να πει κάποιος ότι το είχε χτυπήσει, καταλάβατε; Ήταν μέσα στο στόμα του. Τώρα πιθανολογούμε αυτό συνέβη. Τα σημάδια μας δείχνουν ότι ήταν κάποιο μπομπάκι.  Ή μπορεί να έσκασε πολύ κοντά του, καταλάβατε, και μπήκαν θραύσματα μέσα. Πάντως δεν μπορούσε να ανασάνει, τα είχε καταπιεί προφανώς», λέει η Κατερίνα  Πεζώνη  - Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.

Παρά τις προσπάθειες του κτηνίατρου και των εθελοντών, το αδέσποτο σκυλάκι  δεν τα κατάφερε. Η απίστευτη κτηνωδία προκάλεσε την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών όπως της Φώφης Γεννηματά:

«Η αλήθεια είναι ότι στους δρόμους τα αδέσποτα βάλλονται πάρα πολύ. Πρέπει να παρθούν μέτρα από την Πολιτεία ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα στο δρόμο και να τους συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».

Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως για την απίστευτη κτηνωδία και τώρα γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top