Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες αρχαιοκάπηλοι - Επιχείρησαν να πουλήσουν άγαλμα της ελληνιστικής περιόδου

Το μαρμάρινο άγαλμα είναι σημαντικής αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας

Ένα άγαλμα της ελληνιστικής περιόδου και άλλα αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, επιχείρησαν να πουλήσουν τρεις Έλληνες, ηλικίας 44, 48 και 57 ετών.

Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία στην περιοχή της Σπάρτης και δεν είχαν ποτέ απασχολήσει τις Αρχές.

Στην κατοχή αυτών και συγκεκριμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 57χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα της Θεάς Υγείας, ελληνιστικών χρόνων, με την πλίνθο του, μήκους πενήντα πέντε περίπου εκατοστών, το οποίο φαίνεται να προοριζόταν για πώληση στη χώρα μας ή το εξωτερικό, έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το μαρμάρινο άγαλμα είναι σημαντικής αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Επίσης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων στη Σπάρτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μία θραυσμένη αγνύθα (υφαντικό βάρος) και μία λαβή μελαμβαφούς αγγείου, ελληνιστικών χρόνων, καθώς και ένα κομβίο από καπάκι ρωμαϊκων χρόνων, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας,

δύο ανιχνευτές μετάλλων,

δύο βέργες ραβδοσκοπίας και τρεις κεραίες,

δύο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων,

τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

ένα σπρέυ πιπεριού,

οχτώ κινητά τηλέφωνα,

ένα δημόσιας χρήσης φορτηγό όχημα, καθώς και

το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια ανάκρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top