Η ΚΕΔΕ στηρίζει το έργο του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠIΔΑΣ»

Για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς και την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα το έργο του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς  και την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ένας ακόμα ισχυρός σύμμαχος προστίθεται στην  αλυσίδα αλληλεγγύης του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Σύλλογος  και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας,  για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών.

Όπως είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της: «Μια συνεργασία που σκοπό της έχει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος για την δωρεά μυελού των οστών και να δημιουργήσει τοπικά κέντρα συλλογής δειγμάτων από νέους εθελοντές δότες».

Στόχος είναι να υπάρχει σε κάθε Δήμο ένα κέντρο ενημέρωσης για την Τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών  και μέσω του  Δικτύου  αλλά και των ΚΕΠ Υγείας να γίνει εκστρατεία πληροφόρησης των τοπικών κοινωνιών, με τη διοργάνωση και εκπαιδευτικών ημερίδων.

 «Το έργο του συλλόγου ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ εναρμονίζεται απόλυτα στη φιλοσοφία του Δικτύου μας δηλαδή στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη. Το έργο που κάνει πρωτίστως μέσα από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ η Μαριάννα Βαρδινογιάννη όλη την κοινωνία την έχει ενώσει σε ένα όραμα, τη ζωή των παιδιών μας», είπε ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ. Γιώργος Πατούλης.

Μέσα στα 4 χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έχουν εγγραφεί  ήδη 60.000 νέοι εθελοντές δότες και 19 από αυτούς βρέθηκαν συμβατοί χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ και προσωπικά τον πρόεδρο της για την ουσιαστική στήριξη στο σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ,  επισημαίνοντας ότι υπέγραψαν «ένα συμβόλαιο ελπίδας και ζωής». Απένειμε στον Γιώργο Πατούλη το «Βραβείο Εκτίμησης» του Συλλόγου.

 

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Παναγιώτη Στάθη εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top