Σκοπιανό: Στις 14.00 το μεγάλο συλλαλητήριο – Θα κάνουν αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές

Για μεγάλη συμμετοχή μιλούν οι διοργανωτές - Νέα ενημέρωση: 12.34

Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας θα συμμετέχουν περίπου 30-40.000 άτομα. Ωστόσο, οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πάνω από 50.000 άτομα.

Ήδη, στους δρόμους είναι πάνω από 500-550 λεωφορεία που μεταφέρουν Έλληνες απ’ όλη τη χώρα, με ανθρώπους της συντονιστικής επιτροπής να τονίζουν πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς δεν έχουν δηλωθεί επίσημα όλα τα λωφορεία που πηγαίνουν για το συλλαλητήριο.

Ήδη, πάντως, στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει από νωρίς το πρωί πολίτες από όλη την Ελλάδα, μέχρι και από την Κρήτη, για να διαδηλώσουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε λεωφορείο που έφευγε από την Αθήνα

Επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα λεωφορείο που έφευγε από την Αθήνα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν πέτρες στο πούλμαν, που βρισκόταν στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Μπενάκη. Η ομάδα των νεαρών έφυγε πριν προλάβει να καταφθάσει η αστυνομία, ενώ εκτός από τις υλικές ζημιές, δεν υπήρξε τραυματισμός.

Έγραψαν συνθήματα στον Λευκό Πύργο

Συνθήματα στον Λευκό Πύργο έγραψαν, εξάλλου, το Σάββατο αντιεξουσιαστές.

«Έλληνας δεν γεννιέσαι καταντάς» και «Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας» έγραφαν τα συνθήματα, με την αστυνομία να ειδοποιείται και να μεταβαίνει άμεσα στο σημείο, προχωρώντας στην προσαγωγή πέντε ατόμων.

Την ίδια ώρα, οι αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας, μία ώρα πριν το συλλαλητήριο, δηλαδή στις 13.00.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός υπό τον φόβο συμπλοκών και επεισοδίων.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν και το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσες

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε, εξάλλου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Συλλαλητήριο και στο Αίγιο

Νωρίτερα, για τις 11.00, έγινε συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία της Φανερωμένης στο Αίγιο.

Το συλλαλητήριο έγινε μετά από πρόταση και πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top