Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα: Τουρκικές ασκήσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέο παραλήρημα Κιλιντζάρογλου: «Θα έρθω το 2019 να πάρω ελληνικά νησιά»

Προκλητικός κατά της χώρας μας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτζάρογλου, επαναλαμβάνοντας ότι το 2019 θα έρθει να πάρει ελληνικά νησιά: «Εγώ είπα εκείνα τα νησιά είναι δικά μας, και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας είπε έλα να τα πάρεις. Κι εγώ είπα, ναι θα έρθω το 2019 να τα πάρω. Όπως ο Ετσεβίτ πήρε την Κύπρο θα πάρουμε και εκείνα τα νησιά είπα».

Επιμένει ο Κιλιτζάρογλου ότι του χρόνου θα έρθει να καταλάβει ελληνικά νησιά, πιστός στην ακραία ρητορική κατά της χώρας μας, που πάντως σε μεγάλο βαθμό γίνεται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του απάντησε, λέγοντας ότι επί Ερντογάν και μετά τα Ίμια, κανένα νησί δεν δόθηκε στην Ελλάδα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε σχέση με την συνθήκη της Λωζάνης και την επικαιροποίησή της, δεν πρέπει να σημαίνει αυτό ότι «θα πάρουμε περισσότερο έδαφος από την Ελλάδα».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αυτές τις μέρες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, πλοία επιφανείας και υποβρύχια, ασκούνται σε αέρα και θάλασσα, σε διεθνείς χώρους του Αιγαίου, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Χθες έγιναν 11 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη και μάλιστα σε μια περίπτωση, ένα κατασκοπευτικό CN-235, πέταξε μόλις σε ύψος 30 μέτρων πάνω από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top