«Πώς έζησα τον τρόμο της χιονοστιβάδας» - Ειδικοί εξηγούν στο Star τις παγίδες που κρύβουν τα ελληνικά βουνά

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της χιονοστιβάδας

Ειδικοί εξηγούν στο Star τις παγίδες που κρύβουν τα ελληνικά βουνά, και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν οι λάτρεις του σκι και του snowboard.

Ο Νίκος Τόδουλος είναι αρχηγός αναβάσεων. Tο 2005 έζησε τον τρόμο της Χιονοστιβάδας στις Γαλλικές Άλπεις. Γλύτωσε, όπως εξομολογείται, καθαρά από τύχη: «Ξεκόλλησε ένα μπλοκ πάγου από μια κορνίζα και παρέσυρε κάποιους. Δεν καταλαβαίνεις  ακριβώς τι γίνεται μέχρι να συμβεί το κακό. Απλώς εγώ ήμουν τυχερός».

Όλα τα ελληνικά βουνά κρύβουν παγίδες, λένε οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών και ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι πάντα υπαρκτός.

Ο Σπύρος Αποστολόπουλος, υπεύθυνος του χιονοδρομικού της Ζήρειας, επισημαίνει: «Το κάθε βουνό έχει τα σημεία του που είναι επικίνδυνα. Είναι μια πραγματικότητα η χιονοστιβάδα. Όποιος κινείται εκτός πίστας, πραγματικά πρέπει να έχει πολύ μεγάλη γνώση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος και η παρέα του έκαναν snowboard εκτός πίστας στην κορυφή «Γαλανή» της Βασιλίτσας, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό.

Η μεγαλύτερη τραγωδία στην Ελλάδα από χιονοστιβάδα συνέβη στο Μαίναλο το 2005. 5 ορειβάτες καταπλακώθηκαν απ τα χιόνια και έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια o Μίκαελ Σουμάχερ έπεφτε σε κώμα μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό του στο κεφάλι. Έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις με τον 14χρονο γιό του, όταν μία απροσεξία τον οδήγησε σε πτώση και κτύπημα σε βράχο. Μετά από εγχειρήσεις σε νοσοκομεία της Γκρενόμπλ και της Λωζάννης, από τον Σεπτέμβριο του 2014 νοσηλεύεται σπίτι του

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top