Γυναίκα καταγγέλει στο SΤΑR: Γυναικολόγος μού ζήτησε 400 ευρώ «φακελάκι» για να με χειρουργήσει

Οργιάζει η διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία

Οργιάζει το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία. Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία  μιας γυναίκας στο Star, η οποία για να χειρουργηθεί σε δημόσιο μαιευτήριο έπρεπε να δώσει φακελάκι 400 ευρώ σε γυναικολόγο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια: «Του λέω γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ. Και του δίνω τα λεφτά στο χέρι, με το που τα δίνω βάζει το χέρι στην αριστερή τσέπη».

Η γυναίκα αυτή, μητέρα δύο παιδιών, έπεσε θύμα επίορκου γυναικολόγου που της ζήτησε 400 ευρώ φακελάκι για να τη χειρουργήσει στο μαιευτήριο Έλενα. Αρχικά ο γιατρός της είπε πως χρειάζεται τα χρήματα για τον αναισθησιολόγο, τον οποίο είχε ήδη πληρώσει ο ίδιος!

«Απόρησα γιατί λέει πλήρωσα τον αναισθησιολόγο και να δώσουμε κάτι στους αναισθησιολόγους, δηλαδή πόσοι είναι, 2-3 -5;»

Μετά  από αναβολές του χειρουργείου ορίστηκε τελική ημερομηνία και ο γιατρός ζήτησε το φακελάκι γιατί όπως είπε στην ασθενή, παρέκαμψε για χάρη της μια μεγάλη λίστα αναμονής.

«Επειδή είμαι εκτός λίστας που θα έπρεπε να χειρουργηθώ το Φλεβάρη, μου λέει αυτά τα πράγματα έχουν κόστος».

Η ίδια παρά το άγχος της επέμβασης, είχε το σθένος μέσα στο φόβο της να πάει στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια να απευθυνθεί στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας.

«Ένιωσα σαν πρόβατο που πάει στη σφαγή. 400 ευρώ είναι ο μισθός του άντρα μου, πώς θα ζήσουν τα παιδιά μου!»

Μέσα σε μια εβδομάδα δυο γυναικολόγοι συνελήφθησαν να ζητούν φακελάκι. Με ανακοίνωση της η Διοίκηση των «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» ανακοίνωσαν ότι έθεσαν σε διαθεσιμότητα δύο γιατρούς, γυναικολόγους- μαιευτήρες οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία, από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο γιατρός είχε επάνω του 1750 ευρώ, επίσης από φακελάκια. Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top