Κοσμοσυρροή στα γραφικά Καλάβρυτα - Στα 70 εκατοστά το χιόνι

Έρχονται χιόνια και κρύο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει ξανά ολόκληρη τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός αλλάζει και σήμερα Τετάρτη με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα από το βράδυ.

Μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών πάμε για ένα νέο... χειμωνιάτικο σκηνικό με  καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά , σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο θα ξεκινήσει σταδιακά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Μέχρι την Παρασκευή  ο καιρός θα είναι βροχερός  με τις βροχές όμως να είναι πιο πολλές και πιο έντονες στη Δυτική Ελλάδα , στο ανατολικό Αιγαίο , στην Κρήτη και στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά κυρίως όμως της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου . Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βροχή περιμένουμε μόνο την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους , θα ενισχυθούν στα 5-6 πρόσκαιρα την Πέμπτη και 7 μπορφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα 15 με 17 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18 στα νησιά )

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.   Από το Σάββατο όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα θα είναι ηλιόλουστες.

Η χιονόπτωση, επέτρεψε το άνοιγμα σε όλες τις πίστες των χιονοδρομικών σε Καλαβρύτων, Μαίναλο και Ζήρεια. Στα Καλάβρυτα, όπου το ύψος του χιονιού  έφτασε τα 70 εκατοστά.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Ζαφαλιάς, πρόεδρος της Ένωσης ξνοδόχων Καλαβρύτων, δήλωσε στο Star: «Η κίνηση είναι αρκετά ικανοποιητική , οι πληρότητες είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα , γύρω στο 90% είναι για τα Χριστούγεννα και λίγο πιο χαμηλά για την Πρωτοχρονιά .

«Έχουν μείνει κάποια δωμάτια, ελάχιστα αλλά πιστεύουμε όμως πως με την έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου θα κλείσουν».

Με λιγότερες πίστες ανοιχτές, αλλά ικανοποιητικό χιόνι βρίσκονται σε λειτουργία τα 10 από τα 19 χιονοδρομικά της χώρας. Oι χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες μέρες, θα  κάνουν το χατίρι στους λάτρεις των χειμερινών σπορ και την Πρωτοχρονιά.  

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top