«Καμπάνα» σε αρεοπαγίτη: Στέρηση δυο μισθών για καθυστέρηση 132 δικαστικών αποφάσεων

Είχε ως αποτέλεσμα να παραγραφούν υποθέσεις πλημελληματικού χαρακτήρα

Καμπάνα με στέρηση μισθών σε Αρεοπαγίτη

Δυο μισθούς θα στερηθεί εν ενεργεία αρεοπαγίτης για καθυστέρηση – κατά αρχήν- 132 δικαστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να παραγραφούν μάλιστα δυο υποθέσεις πλημελημματικού χαρακτήρα που παραγράφονται στα 5 χρόνια.

Η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή,  καθώς ο εν λόγω αρεοπαγίτης αρχικά καθυστερούσε συνολικά την έκδοση 132 αποφάσεων, εκ των οποίων οι 28 είναι από το 2012, όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Μετά από διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου τον κάλεσε να επισπευσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων είχε μειωθεί στις 96 εκ των οποίων οι 24 από το έτος 2012.

ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε πως οι ισχυρισμοί του είναι αόριστοι και τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη της άσκησης της πειθαρχική δίωξης, εκτός ενός. Όμως επικράτησε η επικείκια διότι διανύει το τελευταίο έτος της δικαστικής του σταδιοδρομίας, και του επιβλήθηκε πειθαρχική στέρησης δυο μισθών σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Μειοψήφησε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου που ζητησε οριστική παύση διότι θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και η σύμβουλος Επικρατείας (προήχθη ήδη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου καθώς και ο καθηγητής Σπυρίδων Ψυχομάνης που ψηφισαν υπερ της παύσης τριών μηνών.

Ο ίδιος είπε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται «σε καταβολή των δυνάμεών του, η οποία δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top