Όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα λίγη δροσιά, εκτός από τους εύζωνες που στέκονται αγέρωχοι!

Θερμοκρασίες ρεκόρ για την χώρα – Περίεργο φυτοπλαγκτόν στην Θεσσαλονίκη -Πρώτη ανάρτηση:29-06-2017 20:49

Ο καύσωνας για τον οποίο προειδοποιούσαν εδώ και ημέρες οι μετεωρολόγοι είναι εδώ και είμαστε μόνο στην αρχή. 41 βαθμούς κελσίου χτύπησε η Λάρισα και στους 39 ψήθηκε η Αθήνα. Με τον τόπο να βράζει οι πολίτες προσπαθούν να προστατευθούν με κάθε τρόπο από τον καυτό ήλιο.

Κάτω από δέντρα, καπέλα και ομπρέλες, σε μπουκάλια με νερό, ανεμιστήρες και air condition αναζητείται από τον κόσμο δροσιά! Σήμερα Πέμπτη ακόμη και τα περιστέρια αντί για τα κλαδιά προτίμησαν τα σιντριβάνια.

Ιδιαίτερη κίνηση είχαν τα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη. Ακόμη και την τελευταία στιγμή πολύ κόσμος τρέχει για να προμηθευτεί έστω έναν ανεμιστήρα ή ένα κλιματιστικό. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν air condition, βρίσκουν λύση στους κλιματιζόμενους χώρους που άνοιξαν οι δήμοι.

Τα κλιματιστικά γενικά λειτουργούν στο φουλ. Σε κάποιες περιοχές η υπερφόρτωση του συστήματος δημιούργησε μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος. Ο ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε μικροβλάβες και δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ.

Στην Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς, όμως τα βλέμματα όλων έκλεψε το φυτοπλαγκτόν, μια καστανόλευκη μάζα φυτών που κάλυψε το Θερμαϊκό.

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώθηκαν σήμερα ήταν: 41 βαθμοί κελσίου στη Λάρισα, 40 στη Λειβαδιά και στη Σπάρτη και 39 σε Τανάγρα, Αθήνα, Άργος και Καρδίτσα.

Οι μόνοι που στέκονται με σθένος κάτω από τον καυτό ήλιο είναι οι Εύζωνες. Αγέρωχοι. Ανέκφραστοι. Ανεπηρέαστοι. Οι Εύζωνες στέκουν όρθιοι μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δεν τους ...λυγίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Η στολή τους είναι ποτισμένη από τον ιδρώτα, τα περιστέρια ξαποσταίνουν στα βαριά τσαρούχια τους, ο παρατηρητής σκουπίζει το μέτωπο τους και εκείνοι παραμένουν στο πόστο τους, χωρίς να μπορούν να πιουν ούτε μια γουλιά νερό. Η στολή που φοράνε είναι ο θερινός ντουλαμάς, δίπλα τους υπάρχει πάντα ο παρατηρητής, ο οποίος τους προστατεύει από τον κόσμο, τους ελέγχει και τους σκουπίζει τον ιδρώτα, εάν κάποιος από τους Εύζωνες νιώσει αδιαθεσία χτυπάει μία φορά το όπλο του, πάει αμέσως ο παρατηρητής και συνεννοούνται με τα μάτια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top