Καμπάνια ενημέρωσης της Europol για τον σεξουαλικό εκφοβισμό μέσω διαδικτύου

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Η Αννα είναι μια μαθήτρια γυμνάσιου που το μόνο που έκανε, ήταν να δεχτεί να γίνει φίλος της στο διαδίκτυο ένα αγόρι που όμως δεν το γνώριζε. Δεν πέρασε πολύς χρόνος μέχρι που οι αθώες συνομιλίες, μετατράπηκαν σε έναν εφιάλτη. Από μια απλή φωτογραφία, που υποτίθεται ότι προοριζόταν για έναν ατζέντη πρακτορείου μοντέλων, κατέληξε σε έναν εκβιασμό που της ζητούσε όλο και περισσότερα πράγματα να κάνει.

Σχεδόν την ίδια στιγμή ο Γιώργος νόμιζε ότι συνομιλούσε με την Αννα αλλά δεν ήξερε ότι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή κρυβόταν ενα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθούσε να τον δελεάσει και τελικά να τον πείσει να βγάλει την μπλούζα του. Σε λίγα λεπτά τα εγκωμιαστικά σχόλια για το σώμα του, διαδέχτηκε ένας ώμος εκβιασμός

Το βίντεο προβάλλεται σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι έφηβοι βλέπουν ότι υπάρχει λύση. Οι δυο πρωταγωνιστές, η Αννα και ο Γιώργος, μίλησαν στους γονείς τους και στη συνέχεια εξειδικευμένοι αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν τους δράστες και τους πέρασαν χειροπέδες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top