Αβεβαιότητα και ψυχραιμία για τους Έλληνες που ζουν στην Ντόχα

Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανήλθε το 2016 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ

Αναστάτωση και αβεβαιότητα ένιωσαν την πρώτη ημέρα του αποκλεισμού του Κατάρ από τα άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου, οι περίπου 4.000 Έλληνες που ζουν εκεί. Τώρα έχουν ηρεμήσει μας λένε και η ζωή κυλά κανονικά.

 «Υπάρχει ένας σκεπτικισμός, τι μπορεί να γίνει, αυτό ίσως επηρεάσει τη ζωή μας, αλλά μέχρι στιγμής όλα βαδίζουν φυσιολογικά. Μια αυξημένη κίνηση φάνηκε στους χώρους των πολυκαταστημάτων αλλά αυτό είναι και λόγω του Ραμαζανιού», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κατάρρων Μακάριος.

Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανήλθε το 2016 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Το πρώτο προϊόν στη λίστα είναι τα μάρμαρα, ενώ ακολουθούν τα σχοινιά, τα βιβλία, τα ασανσέρ, τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες. Στο μεταξύ, στο Κατάρ δραστηριοποιούνται περίπου 180 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως στον κατασκευαστικό, ενεργειακό και ναυτιλιακό κλάδο.

Οδηγίες για τους Έλληνες που ζουν στο Κατάρ αλλά και για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα δίνει η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα. Η ανακοίνωση επίσης τονίζει ότι από την απομόνωση του Κατάρ επηρεάζονται οι θαλάσσιες, οι χερσαίες και οι αεροπορικές μεταφορές.

Οι εικόνες με τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετς που έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν πανικοβάλλουν πια τους Έλληνες που μένουν στη Ντόχα.

«Σαφώς την πρώτη μέρα που είδαμε τις ειδήσεις τρέξανε οι μισοί άνθρωποι, άδειασαν όλα τα ράφια. Χθες και σήμερα τα ράφια είναι γεμάτα, δεν μας λείπει τίποτα, η ζωή κυλάει κανονικά», λέει η Λίνα Κρούπη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top