Το STAR στο θωρηκτό «Αβέρωφ»-Το πλοίο-σύμβολο «άνοιξε πανιά» μετά από 14 χρόνια

Πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας καθώς έχει ζήσει δυο πολέμους

Την εντυπωσιακή εικόνα του θωρηκτού Αβέρωφ να σχίζει τα νερά του Αργοσαρωνικού είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα το πρωί δεκάδες Έλληνες. Το θρυλικό θωρηκτό μεταφέρθηκε στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά για εργασίες συντήρησης. Ο δημοσιογράφος του STAR, Άρης Λάμπος βρέθηκε στο Τροκαντερό και κατέγραψε εικόνες μέσα από το καλοδιατηρημένο πλοίο.

Πρόκειται για ένα  ζωντανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας καθώς έχει ζήσει δυο πολέμους. Πριν μεταφερθεί στο Τροκαντερό το 1985, βρισκόταν στον Πόρο.

Το πλοίο - σύμβολο ήταν κατά το ένα τρίτο δωρεά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ. Όταν πρωτοναυπηγήθηκε το 1907 θεωρήθηκε τεχνολογικό επίτευγμα.

Η ταχύτητά του ήταν 24 κόμβοι μέγιστη όταν το ταχύτερο πλοίο της εποχής αυτού του μεγέθους δεν ξεπερνούσε τους 17 κόμβους. Η ταχυβολία του ήταν μεγάλη.

Σε περίπου δυο μήνες αναμένεται να  ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και το ιστορικό θωρηκτό θα επιστρέψει στην κενή πλέον θέση του στο Τροκαντερό, προκειμένου να δεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να το θαυμάσουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top