​Βυθισμένη στη θλίψη είναι ολόκληρη η Ζάκυνθος μετά τον νεκρό από την κακοκαιρία

Βούλιαξαν στην λάσπη και τα σκουπίδια οι κάτοικοι

​Βυθισμένη στη θλίψη είναι ολόκληρη η Ζάκυνθος, μετά το χαμό ενός νέου ανθρώπου, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Την Κυριακή, μέσα από αυτή την πλημμυρισμένη τάφρο, βάθους 1,5 μέτρου και μετά από πολύωρες έρευνες, ανασύρθηκε το άψυχο κορμί ενός 33χρονου. Τη νύχτα του Σαββάτου ο Γιώργος Ζουπάνος έφυγε από το σπίτι, με το αυτοκίνητό του, πηγαίνοντας να διασκεδάσει.

Όμως η νεροποντή εκείνη την ώρα ήταν τόσο σφοδρή, που, όπως λένε οι κάτοικοι , τα όρια του επαρχιακού δρόμου Ζακύνθου - Αλυκών είχαν... χαθεί!

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής το άτυχο παλικάρι δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους δικούς του. Ο αδελφός του ειδοποίησε την πυροσβεστική, που λίγο αργότερα βρήκε το αυτοκίνητό του βυθισμένο σε χαντάκι, στην περιοχή του Βανάτου.

Άνδρες της ΕΜΑΚ, συγγενείς και απλοί συμπολίτες του, ρίχτηκαν στον αγώνα για τον εντοπισμό του. Κάτοικοι του νησιού συμμετείχαν στις προσπάθειες χτενίζοντας την περιοχή, ακόμη και με ερασιτεχνικές πτήσεις drone, που ανέβασε η Ημέρ�� Ζακύνθου.

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Η μανία της φύσης άφησε πίσω της εικόνες...βιβλικές ! Οι κάτοικοι κοιτούν με απόγνωση τις κατεστραμμένες περιουσίες τους που βούλιαξαν σε τόνους νερού και λάσπης. Τα... βουνά των συσσωρευμένων σκουπιδιών που εδώ και ένα μήνα πνίγουν την πόλη της Ζακύνθου , ήταν μία από τις αιτίες της καταστροφής.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή του Καλαμακίου η ΕΜΑΚ.... επιστράτευσε πολυεστερική βάρκα για να απεγκλωβίσει μία γυναίκα που έμεινε παγιδευμένη, μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της. Ο σύζυγός της, όμως αρνήθηκε να το εγκαταλείψει , με αποτέλεσμα να παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική.

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία της Ζακύνθου σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top