Όλη η αλήθεια στο star.gr για το δείπνο των 900 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

Τι συνέβη και προκλήθηκε σάλος στο Διαδίκτυο

​Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο, με αφορμή την αποκάλυψη που έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Δέσποινας Κουτσούμπα μέσω Facebook, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Την Τρίτη στην Περιφέρεια Αττικής συζητάμε τον προϋπολογισμό. Μόνο της Περιφέρειας, και όχι του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής, από το οποίο μπορούν να περνούν πληρωμές όπως αυτή: 900 (!!) ευρώ στο MEZZE GLYFADA (πρώην Καστελόριζο;) "για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής". Πρόεδρος του ΔΣ είναι η κα Ρ. Δούρου. Απορία: πόσους τάισε για να φτάσει 900 ευρώ ο λογαριασμός;Την Τρίτη πάλι θα συζητάμε αν τα 100 ευρώ κατ' έτος είναι υπεραρκετά για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα;»


ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΩΥΦΠΚΝ3-Π02.pdfΩΥΦΠΚΝ3-Π02.pdf

Καταγραφή-6.jpg

Το star.gr επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και μας ενημέρωσε επισήμως, πως η Ρένα Δούρου δεν είχε καμία φυσική παρουσία στο εν λόγω δείπνο, το οποίο ήταν επαγγελματικό και το παρέθεσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης σε περίπου 50 συνέδρους (δηλαδή 18 ευρώ το άτομο) της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ωστόσο επειδή η κυρία Δούρου είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, υπογράφει τα πάντα, με αποτέλεσμα το εν λόγω γεύμα των 900 ευρώ (με ΦΠΑ) να «περάσει» με την υπογραφή της, χωρίς η ίδια να είναι εκεί, και χωρίς να έχει αναλάβει τέτοιου είδους πρωτοβουλία να παραθέσει δείπνο σε συνεργάτες της.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ατικης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί γεύματος της Περιφερειάρχη Αττικής σε εστιατόριο στα Νότια Προάστια. Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τέτοιου είδους διαστρεβλωτικές αναρτήσεις.

Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Πρόκειται για γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Κρέατος, ενόψει συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016 την προηγούμενη της διεξαγωγής της 2ης Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά σφαγείων» με σκοπό την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κρέατος. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος (ΠΣΒΣ-Κ), του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ) και της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Στο γεύμα εργασίας η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Πειραιά. Πολιτικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας δεν παρίστατο λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 50 σύνεδροι, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέλη του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 725,81€ πλέον ΦΠΑ 24% και η εντολή πληρωμής είναι αναρτημένη στο Πρόγραμμα Διαύγεια. Η πρωτοβουλία καλύφθηκε με πόρους από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, καθώς συνάδει απόλυτα με τους σκοπούς του.

Βασικός στόχος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας που θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς του κρέατος, καθώς και στη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

Τόσο ο κλάδος του κρέατος όσο και των τροφίμων γενικότερα αλλά και η προστασία των καταναλωτών είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.

Ρεπορτάζ: Βεργιώτη Χριστίνα

E-mail: chvergioti@star.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top