ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από κρούσμα ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ στο Καματερό! 5χρονο κοριτσάκι ακρωτηριάστηκε

Στα κάγκελα οι ιατροί για το εμβόλιο- Πρώτη ανάρτηση:08/11/2016 09:48

​Σε μερικό ακρωτηριασμό του κάτω άκρου του υποβλήθηκε ένα 5χρονο κοριτσάκι από το Καματερό, το οποίο νόσησε με μηνιγγίτιδα τύπου Β που είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλώσει μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία μέσα σε ένα 24ωρο και να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύεται εδώ και τέσσερις εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η μηνιγγίτιδα τύπου Β διεγνώσθη το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αλλά η εξέλιξή της ήταν ραγδαία και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του παιδιού στο Παίδων. Τελικά το κοριτσάκι διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν εκτεταμένες νεκρώσεις στη φτέρνα και στα δάχτυλα του ποδιού και έχουν προγραμμάτισαν τον ακρωτηριασμό του κάτω άκρου και την προσθήκη τεχνητού άκρου.

Μετά από αυτό το κρούσμα μάλιστα η Ελληνική Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής έστειλε επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στον εμβολιασμό έναντι των οροομάδων C, A, W και Υ, ωστόσο η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτι��ας παραμένει η οροομάδα Β, καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα.

Ζητούν μάλιστα την ένταξη και του συγκεκριμένου εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και ξεκάθαρες συστάσεις για τη χορήγησή του από την Πολιτεία προς τους γιατρούς.

Κι ενώ οι παιδίατροι επισημαίνουν πως κάθε χρόνο παρατηρούνται 60 κρούσματα από μηνιγγιτιδόκκοκο τύπου β σε παιδιά στη χώρα μας, το υπουργείο με σημερινό ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει πως η εθνική επιτροπή εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή του εν λόγω εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top