Το STAR στην δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα-Οι καλεσμένοι και οι δηλώσεις!ΒΙΝΤΕΟ

Οι ξένοι διπλωμάτες μίλησαν ελληνικά και υποσχέθηκαν επενδύσεις και… λεφτά!

​Ο Τζέφρι Πάιατ, είναι από χθες Δευτέρα κι επισήμως ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

n-PYATT-AMBASSADOR-large570.jpg

Το Star βρέθηκε στην δεξίωση που παρέθεσε πάνω στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου "Mount Witney" στο λιμάνι του Πειραιά. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Δαρδανέλια προερχόμενο από τη Ρουμανία και θα κατευθυνθεί σήμερα προς την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι πλοίο διοικήσεως αποβατικών επιχειρήσεων και εφοδιασμένο με ό,τι πιο σύγχρονο στα συστήματα επικοινωνιών και πληροφοριών C4I.

n.jpgu2.jpg

Ο ιδιαιτέρως έμπειρος διπλωμάτης, Τζέφρι Πάιατ, αναλαμβάνει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά από τρία χρόνια έντασης και μαχών στο Κίεβο της Ουκρανίας.

«Τα οικονομικά ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για τον ελληνικό πληθυσμό. Ενδιαφερόμαστε να δούμε την Ελλάδα να ευημερεί, να επιστρέφει στην ανάπτυξη. Θα δουλέψουμε με όλους τους διεθνείς συμμάχους για να το πετύχουμε. Σημαντικό συστατικό της οικονομικής ανάπτυξης είναι οι ξένες επενδύσεις και θα μου άρεσε να δω την αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ.

Εκ μέρους της κυβερνήσεως παρέστη στην τελετή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Είναι σημαντικό ότι στα αριστερά σας εδώ είναι το πρώτο πλοίο (Λίμπερτι) που προσφέρθηκε από τις ΗΠΑ με το σχέδιο Μάρσαλ . Κτίσαμε τη χώρα μας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη βοήθειά σας. Γνωρίζουμε ποιός είναι ο πραγματικός σύμμαχος», δήλωσε ο κ.Καμμένος.

Η τελετή άρχισε με ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και το καλωσόρισμα στα... ελληνικά του κυβερνήτη του "Mount Witney" πλοιάρχου Κάρλος Σαρντιέλο, ενώ το παράδειγμα του ακολούθησε σε... άψογα ελληνικά και ο Τζέφρι Πάιατ. «Προσβλέπω στην μεταξύ μας στενή συνεργασία τα επόμενα τρία χρόνια», είπε ο έμπειρος διπλωμάτης!

Στην δεξίωση παρέστη��αν μέλη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, διπλωμάτες και Έλληνες επιχειρηματίες.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top