Ο Ιβάν Σαββίδης για τις τηλεοπτικές άδειες και τα σενάρια περί ενασχόλησής του με την πολιτική

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα»

Ο Ιβάν Σαββίδης για τις τηλεοπτικές άδειες και τα σενάρια περί ενασχόλησής του με την πολιτική

​Τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής εκδήλωσης στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου για το κλείσιμο του έτους ελληνορωσικής φιλίας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική ή κατάσταση», είπε ο γνωστός επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες, κάτι που τόσο καιρό επισημαίνουν όλοι οι έγκυροι και εγνωσμένοι νομικοί του τόπου.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, είναι έτοιμος να λειτουργήσει σύντομα ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος, ενώ όπως είπε εξετάζεται η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μια μικτή συνεργασία.

Πάντως εμφανίστηκε προετοιμασμένος ακόμα και να στήσει ένα κανάλι από το μηδέν αν οι διεργασίες δεν ευοδωθούν.

Ο Ι. Σαββίδης δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του, όπως εκείνος επιθυμεί.

«Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε», είπε.

Έδωσε τέλος απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το επόμενο βήμα του είναι η ενασχόληση με την πολιτική.

«Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική... Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας», τόνισε.

Πηγή: Thestival

Διαβάστε επίσης:

Λαμπερή εκδήλωση στο Κρεμλίνο: Ιβάν Σαββίδης, Σάκης Ρουβάς, Μελίνα Ασλανίδου σε ποντιακό γλέντι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top