Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Ο Πολάκης κάνει προσλήψεις με λεφτά από την Κομισιόν

Κορυφώνεται η κόντρα του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με την ΠΟΕΔΗΝ-«Το μόνο που κάνει είναι να πουλά τσαμπουκά και ψέματα»/Πρώτη ανάρτηση: 05/10/2016 17:20

​Κορυφώνεται η κόντρα του Παύλου Πολάκη με την ΠΟΕΔΗΝ! Μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας πως με τα χρήματα από τις άδειες των καναλιών θα προχωρήσει στην πρόσληψη 4000 ατόμων με σύμβαση κοινωφελούς εργασίας και 12μηνη διάρκεια για τη στελέχωση νοσοκομείων, υγειονομικών δομών και εποπτευόμενων δομών του Υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται με σφοδρότητα στον Παύλο Πολάκη καταγγέλλοντας πως ψεύδεται και πως οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας!

«Το μόνο που κάνει το τρίο της συμφοράς Τσίπρας-Ξανθός -Πολάκης είναι να πουλάνε τσαμπουκά και ψέματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ Σταμάτης Βαρδαρός μίλησε στο Star γι�� το μοντέλο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2016 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα αφορά τον οικογενειακό γιατρό,τις τοπικές μονάδες υγείας και τα παλιά παραρτήματα του ΠΕΔΥ, που σήμερα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Θα ξεκινήσουν πυλωτικά ανεξάρτητα από το πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο να δουλεύουν 1024 γιατροί σε 240 τοπικές μονάδες υγείας με 356 παιδίατρους και 1700 άτομα λοιπό υγειονομικό προσωπικό σε 62 περιοχές, καλύπτοντας το 30% του αστικού πληθυσμού και το 25% του συνολικού.

Η προκήρυξη των προσλήψεων αυτών θα γίνει το Δεκέμβρη και οι αιτήσεις θα είναι ηλεκτρονικές και με κριτήρια ΑΣΕΠ. Το σχέδιο αυτό στην πρώτη του φάση θα χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους με 80 εκατομμύρια ευρώ και ο μισθός του γιατρού θα κυμαίνεται στα 1800, όπως είναι ο μισθός του επιμελητή Α στο ΕΣΥ.

Το ωράριο των γιατρών θα είναι 8ωρο και οι μονάδες θα είναι ανοικτές 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Σκοπός του σχεδίου είναι μέχρι το 2018 να έχουν μειωθεί κατα 5,5 εκατομμύρια οι επισκέψεις σε δημοσία νοσοκομεία ή στα ιατρεία συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο το προσωπικό στα παραρτήματα του ΠΕΔΥ είναι σε αναστάτωση καθώς εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού, έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας και σε αρκετά ΠΕΔΥ όπως στο Κερατσίνι, γιατροί και νοσηλευτές καθαρίζουν οι ίδιοι μέχρι και τις τουαλέτες.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top