Μόνο στο star.gr-H βραβευμένη ζωγραφιά 14χρονης από τα Γιαννιτσά θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο

Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ειρήνη-Τι λέει στο star.gr η ίδια και η μητέρα της-Πρώτη ανάρτηση:03/10/2016 10:30

​Σε όλο τον κόσμο θα κυκλοφορήσει η κάρτα με την ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά που αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace.

Πρόκειται για την Ευγενία Δεμιρτζόγλου, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 12-16 ετών, με τη ζωγραφιά της που θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ και θα πουληθεί για να προωθήσει το μήνυμα της ειρήνης.

Το star.gr, μίλησε με την μητέρα της αλλά και με την ίδια την μικρή για αυτήν της την επιτυχία.

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω», ανέφερε προσθέτοντας ότι εμπνεύστηκε το θέμα της από την προσφυγική κρίση. Η μητέρα της, Στέλλα Κωνσταντίνου σημείωσε στο star.gr με τη σειρά της «Πάντα την σαγήνευαν τα θέματα της ειρήνης και της αλληλεγγύης και για το λόγο αυτό ήθελε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Είμαι και εγώ Κύπρια στην καταγωγή και έχω υπάρξει πρόσφυγας. Έτσι η μικρή είναι ευαισθητοποιημένη στα θέματα αυτά και στεναχωριέται με όλα όσα βλέπει γύρω της να γίνονται με το προσφυγικό. Το δούλεψε και με μια δασκάλα με την οποία κάνει μαθήματα ζωγραφικής.

Στείλαμε την ζωγραφιά τον Αύγουστο και τελικά επιλέχθηκε ως η καλύτερη για να τυπωθεί σε καρτ ποστάλ. Θα μας στείλουν και εμάς μία για να έχουμε σαν ενθύμιο. Μάλιστα την κοινοποίησαν στη σελίδα τους με το σχόλιο fabulous picture. Και η Ευγενία είχε χαρεί πολύ! τότε»

Όσο για το πώς νιώθει η Ευγενία μετά την ανακοίνωση ότι κέρδισε τον διαγωνισμό;

«Το απολαμβάνει όλο αυτό. Οι συμμαθητές της χάρηκαν πάρα πολύ και σήμερα πήγε πιο νωρίς στο σχολείο για να τους δει και να την συγχαρούν!», λέει η περήφανη μητέρα της στο star.gr.

Όπως είπε η κυρία Κωνσταντίνου, «Είναι ένα παιδί σεμνό και κλειστό και ανέβηκε πολύ η ψυχολογία της. Στεναχωρήθηκε όμως για κάποια υβριστικά σχόλια (ότι έχει πάρει λάθος δρόμο με τη ζωγραφική) που είδε στο διαδίκτυο, αλλά της εξήγησα πως κακόβουλα σχόλα πάντα θα γίνονται».

Να σημειωθεί πως η μικρή συμπεριέλαβε στη ζωγραφιά της τους διαχρονικούς στίχους του John Lennon «imagine all the people living life in peace», ενώ στην καρτ ποστάλ που θα κάνει το γύρο του κόσμου θα αναφέρεται το όνομα της μικρής, η ηλικία της αλλά και ο τόπος καταγωγής της, τα Γιαννιτσά!

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Postcards for Peace έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, βοηθώντας στην εξάλειψη διακρίσεων που αφορούν στο φύλο, τη θρησκεία, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Μέσω της ιστοσελίδας του, παρακινεί τον κόσμο να υποβάλει σχέδια για κάρτες τα οποία στη συνέχεια αναρτώνται και μπορούν να εκτυπωθούν.

*Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπε στο star.gr η μητέρα της 14χρονης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top