Οι ΕΙΚΟΝΕΣ μιλούν από μόνες τους- 4 ΝΕΚΡΟΙ, λάσπη και απελπισία!Η Ελλάδα μετράει τις πληγές της

Η φονική κακοκαιρία θα υποχωρήσει για λίγες ώρες… μόνο! Πρώτη ανάρτηση: 07/09/2016 15:00

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ μιλούν από μόνες τους- 4 ΝΕΚΡΟΙ, λάσπη και απελπισία!Η Ελλάδα μετράει τις πληγές της

​Μία «μαύρη» μέρα ξημέρωσε για τη χώρα μας και κυρίως για την Μεσσηνία που θρηνεί τέσσερις ανθρώπινες ζωές!

166581.jpg
166543.jpg
Ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν την περιοχή με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τους πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμους γεμάτους λάσπη και απελπισμένα πρόσωπα…

166582.jpg

166550.jpg
Μια γυναίκα 63 ετών, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα έχασε την ζωή της τα ξημερώματα στην περιοχή Πήδημα καθώς πλημμύρησε το σπίτι όπου έμενε και πνίγηκε. Στο συγκεκριμένο χωριό το νερό από τις πλημμύρες έχει φθάσει στα δυο μέτρα.

166590.jpg
166589.jpg
Επιπλέον, νεκρός εντοπίστηκε και ένας 80χρονος άνδρας με κινητικά προβλήματα, στο χωριό Θουρία, ενώ αγνοείται η γυναίκα που τον φύλαγε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος ηλικιωμένος πέθανε από παθολογικά αίτια.

166546.jpg
Νεκρή ανασύρθηκε και μία 90χρονη γυναίκα από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Κα��αμάτας. Ζώα πνίγηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρησαν και η Ελλάδα μετράει τις πληγές της μετά τη φονική κακοκαιρία.

Το μεσημέρι, ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους τέσσερις καθώς ένας 73χρονος βοσκός από την περιοχή Βλαχιώτη, στη Σκάλα Λακωνίας πέθανε όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

166547.jpg
Είναι από τις φορές που τα λόγια είναι περιττά… Οι εικόνες είναι τόσο δυνατές και φτάνουν να περιγράψουν την σημερινή Θεομηνία!

166584.jpg

166580.jpg

Ύφεση των καιρικών φαινομένων για λίγες ώρες μόνο

Όπως ανέφερε, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, θα υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινόμενων μέχρι το βράδυ ενώ από τα χαράματα της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες επιστρέφουν δυναμικά.

166586.jpg
Υπολογίζεται πως σήμερα Τετάρτη, έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε λίγες ώρες (πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες) και αυτό οδήγησε στις φονικές πλημμύρες.

166587.jpg
Σύμφωνα με τον κ. Λάλο: «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ.

166588.jpg
«Αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.

166591.jpg
Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΡΟΜΟΣ σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ!Γεμάτο επιβάτες έπεσε σε χείμαρρο-Ανέβηκαν στην οροφή!

ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ στην Καλαμάτα! ΤΡΕΙΣ οι ΝΕΚΡΟΙ-Πληροφορίες για αγνοούμενους

Θεσσαλονίκη: ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ μια γυναίκα οδηγός-Την ψάχνει η οικογένειά της!

Πρόεδρος ΤΕΙ Καλαμάτας στο star.gr: ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ 50 φοιτητές στην εστία από την ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΘΡΙΛΕΡ στη Νέα Μηχανιώνα: ΑΥΤΑ βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας που αγνοείται

Υποχωρεί για ΛΙΓΕΣ ώρες η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ- Νέο ΧΤΥΠΗΜΑ τα χαράματα της Πέμπτης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top