Ο...ήλιος και η ιστορία δεν φτάνουν για την ευτυχία; Τι λένε οι Αθηναίοι για την ζωή στην πόλη

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star,στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου για τα στοι��εία της Eurostat

​Ούτε ο... ελληνικός ήλιος, ούτε η απίστευτη ενέργεια του ιερού βράχου της Ακρόπολης είναι -όπως φαίνεται- αρκετά γ��α τους Αθηναίους, ώστε να τα βλέπουν όλα καλά και ανθηρά! Αντιθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2015, οι πολίτες της Αθήνας εμφανίζονται οι λιγότεροι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους στην πόλη σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.

Αν και το ποσοστό των ικανοποιημένων Αθηναίων αυξήθηκε κατά 15 μονάδες σε σχέση με το 2012, φτάνοντας το 71%, πάλι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παραμένει στον πάτο!

Αντιθέτως, το 88% των κατοίκων της Λευκωσίας δήλωσε ικανοποιημένο το 2015, μια αύξηση 2 μονάδες από το 2012, με τη Λευκωσία να καταλαμβάνει την 21η θέση στις 28 πόλεις της ΕΕ .

Συνολικά η Eurostat διαπίστωσε ότι σε 18 πρωτεύουσες της ΕΕ, τουλάχιστον 9 στους 10 κατοίκους ήταν ικανοποιημένοι με τη ζωή στην πόλη τους.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης βρέθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου το 98% του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένο, ακολουθούμενο από τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη (97%), καθώς και τη Βιέννη και το Λουξεμβούργο (96%).

Σε 10 πόλεις το επίπεδο ικανοποίησης ήταν κάτω του 90%. Εκτός από την Αθήνα, κάτω από 90% είχαν επίσης η Ρώμη (80%), το Βουκουρέστι και το Παρίσι (και τα δύο με 83%) .

Σε σύγκριση με το 2012, η ικανοποίηση από τη ζωή στην πόλη ανέβηκε στις περισσότερες πρωτεύουσες της ΕΕ (Αθήνα, Βουδαπέστη, Ρίγα Βίλνιους, Βρυξέλλε��, Μπρατισλάβα).

Αντιθέτως, η ικανοποίηση από τη ζωή στην πόλη μειώθηκε ελαφρώς σε πέντε πρωτεύουσες της ΕΕ: το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και τη Λισαβόνα,καθώς και το Παρίσι και το Ελσίνκι.

Ευτυχώς για εμάς υπάρχει ακόμη ο... ήλιος και η Ακρόπολη για να μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία. Είναι όμως οι φόροι και τα μνημόνια που μας βυθίζουν συχνά στην απογοήτευση και την απελπισία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top