Σε ΠΤΩΣΗ τα ελληνικά πανεπιστήμια στην λίστα της παγκόσμιας κατάταξης- ΔΕΙΤΕ ποιο είναι πρώτο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατακτά την υψηλότερη θέση από τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας μας

​Πιο χαμηλά σε σχέση με το 2015 βρίσκονται φέτος πέντε από τα έξι ελληνικά AEI που συγκαταλέγονται στη λίστα της QS 2016 -2017 με τα 400 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει πάντως το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο στην κατάταξη αν και σημειώνει πτώση 19 θέσεων και βρίσκεται στην 395η θέση ενώ δεν συγκαταλέγεται πια στην κατάταξη μεταξύ των κορυφαίων 250 ερευνητικών ιδρυμάτων, καθώς έπεσε 8 θέσεις, σύμφωνα με τον δείκτη παραπομπών ανά πανεπιστημιακό τομέα.

Επιπλέον η Ελλάδα έχει έναν εκπρόσωπο λιγότερο στη κατάταξη με τα κορυφαία 600 καθώς το Πανεπιστήμιο της Κρήτης δεν βρίσκεται πια σε αυτή τη κατηγορία ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έπεσε από την κατηγορία 461-470 στην κατηγορία 491-500.

screenshot-228522.jpg
Ωστόσο τρία ελληνικά πανεπιστήμια και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών, συ��καταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία 300 των ερευνητικών ιδρυμάτων.

Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο για 5η συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα πάντα με την κατάταξη της QS, είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κυρίως πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και ένα στην Ελβετία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top