Το star.gr στην κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου-Όσοι αγάπησε είναι εκεί για το τελευταίο αντίο

Συγγενείς και φίλοι κάνουν πράξη όσα ζήτησε ο δημοσιογράφος πριν προχωρήσει σε μη υποβοηθούμενη ευθανασία-Πρώτη ανάρτηση: 06/09/2016 14:20

Το star.gr στην κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου-Όσοι αγάπησε είναι εκεί για το τελευταίο αντίο

Συννεφιασμένος καιρός, σκυθρωπά και σκυφτά πρόσωπα, παγωμάρα, θλίψη και πολλά στεφάνια…. Κάπως έτσι είναι το σκηνικό στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, όπου εκεί στις 15:00, συγγενείς, φίλοι, και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, και «έφυγε» σε ηλικία 63 ετών, το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του στον Γέρακα, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει γνωστή την επιθυμία του να κάνει ευθανασία, σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ζυρίχη.

π.jpgπ10.jpg

la4.jpg



π11.jpgπ12.jpg


π13.jpgπ4.jpg



π2.jpgπ5.jpg

Άνθρωποι που αγάπησαν πολύ τον δημοσιογράφο, είναι στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας για να "εκτελέσουν" κατά γράμμα τις τελευταίες επιθυμίες και όλα όσα ζήτησε γραπτώς ο Αλέξανδρος Βέλιος, λίγο πριν δώσει τέλος στην ζωή του με μη υποβοηθούμενη ευθανασία στην «φωλιά» του στον Γέρακα.

kideia.jpg

kideia2.jpg

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: “ευ ζην, ευ θνήσκειν”. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου - κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί». Αυτά ήταν κάποια από τα τελευταία λόγια του γνωστού δημοσιογράφου.

Και έτσι θα γίνουν όλα, όπως ακριβώς τα θέλησε ο Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος δεν είχε κρύψει και την επιθυμία του να υπάρχει πολύς κόσμος στο νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο, ώστε η κηδεία του να γίνει η αιτία για να αλλάξει ο νόμος για την ευθανασία….

Όντως, κόσμος συρρέει και τα στεφάνια είναι αμέτρητα! Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι του, όπως ο Γιώργος Τράγκας, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, πολιτικοί, αστρολόγοι, όπως η Βίκυ Παγιατάκη, αλλά και συνάδελφοι της γυναίκας του Νάντιας Γερολυμάτου από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν στείλει στεφάνια. Άλλα με λευκά άνθη και άλλα με χρωματιστά λουλούδια, όλα «στέκουν» εκεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, για το καλό ταξίδι προς στον παράδεισο.

τραγκασ.jpgτραγκασ2.jpg


παγιατακι.jpgπαγιατακι2.jpg

Ανάμεσα στα στεφάνια, ξεχωρίζει ένα με κόκκινα άνθη, που είναι από τους συμμαθητές του Αλέξανδρου Βέλιου από το πρώτο γυμνάσιο Πλάκας.

kk2.jpgkk3.jpg


kos.jpg

xas.jpg

Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου. Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας σκούρα γυαλιά, η κυρία που στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου μέρα νύχτα, φροντίζοντας τον ιδιαίτερα από την στιγμή που έμαθε ότι έχει καρκίνο, είναι εκεί για να συνοδεύσει τον αγαπημένο της, στην τελευταία του κατοικία. Μαζί της, την δύσκολη αυτή στιγμή, είναι μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολύ καλός φίλος του θανόντος, Κρικόρ Τσακιτζιάν, o δημοσιογράφος Χρήστος Αξελός, ο γνωστός πολιτικός, Γιώργος Καρατζαφέρης, η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, ο Φώτης Κουβέλης, η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

kara.jpg

γιμνασιο.jpg

γιμνασιο2.jpg

π6.jpgπ8.jpg



π7.jpgπ9.jpg

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου

Δείτε επίσης:

Αλέξανδρος Βέλιος: Σήμερα η κηδεία του - Οι οδηγίες που άφησε για το φέρετρο και την ταφή!

Το «τελευταίο αντίο» της ΕΣΗΕΑ στον Αλέξανδρο Βέλιο

Τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ λόγια του Βέλιου λίγο πριν το ΤΕΛΟΣ- «Να με κρατάτε ΖΩΝΤΑΝΟ στη μνήμη σας»

Α. Τσίπρας: Ο Α. Βέλιος έφυγε με την αξιοπρέπεια που επέβαλαν οι απόψεις του

Μόνο στο star.gr: Μου εμπιστεύτηκε το θάνατό του… ΓΕΛΩΝΤΑΣ! Συγκλονίζει ο φίλος του Βέλιου

Μόνο στο star.gr: Σε ΑΥΤΟ το σπίτι άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξανδρος Βέλιος

Αλέξανδρος Βέλιος: Με ποιόν μίλησε λίγες ώρες πριν «φύγει» - Κανόνισαν να συναντηθούν!

Αλέξανδρος Βέλιος 4 μέρες πριν πεθάνει: «Βιάζομαι να φύγω! Ο θάνατος δεν είναι τίποτα»

Δείτε επάνω περισσότερες φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top