ΑΥΞΗΣΗ στα συσσίτια-Η κρίση ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

​Χιλιάδες νεόπτωχοι καταφθάνουν διακριτικά στα διάφορα σημεία που έχει δημιουργήσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να πάρουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Πρόκειται για μια αλήθεια σοκαριστική. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Οι ιερείς που είναι υπεύθυνοι των συσσιτίων δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να βρουν όλα τα απαραίτητα για την Παρασκευή των φαγητών», σημείωσε ο Υπεύθυνος Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πατήρ Δαμασκηνός.

Η κάμερα του STAR βρέθηκε σε ένα από τα 17 σημεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης που δίνει συσσίτιο σε περίπ��υ 4.000 άτομα της ενορίας. Στη λίστα με τους απόρους και άστεγους έχουν πλέον προστεθεί και πολλές οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

«Είναι σε μια δύσκολη κατάσταση και αυτό που ζητούν είναι να βρουν μια εργασία για να απεμπλακούν από όλο αυτό», πρόσθεσε ο Υπεύθυνος Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πατήρ Δαμασκηνός.

Την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων των ευπαθών ομάδων στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Οι δικαιούχοι μπορούν με την κάρτα κοινωνικού παντοπωλείου να προμηθεύο��ται δωρεάν κάθε μήνα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα αξίας από 80 ευρώ και άνω ανάλογα με τις προϋποθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top