ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Άδειασε το Ελληνικό από πρόσφυγες αλλά γέμισε η… Αθήνα

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star

​Οι εξωτερικοί χώροι των εγκαταστάσεων του Ελληνικού άδειασαν από πρόσφυγες και μετανάστες.

Όμως όπως βλέπετε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα οι εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο που ακριβώς έχουν μεταφερθεί.

Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το πρωί η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες. Οι σκηνές με τους μετανάστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο μόνος που είχε απομείνει πίσω ήταν ένας τραυματισμένος μετανάστης ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένα γιατρό. Στο εσωτερικό όμως των εγκαταστάσεων προσπαθούσες με δυσκολία να περπατήσεις ανάμεσα στις σκηνές. Ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει εξαερισμός, με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.

Οι άνθρωποι αυτοί μαγειρεύουν, πλένουν και κάνουν μπάνιο σε ένα κοινό χώρο με τα σκουπίδια να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε πολλά σημεία. Και δυστυχώς δεν λείπουν οι τραυματισμοί από τις συγκρούσεις μεταξύ τους.

Όμως που μεταφέρθηκαν όσοι έφυγαν από το Ελληνικό; Κάποιοι πήγαν στα κέντρα φιλοξενίας, άλλοι γυρίζουν ανεξέλεγκτοι στον δρόμο μαζί με συμπατριώτες τους που είναι περισσότερο καιρό στην Ελλάδα ενώ άλλοι πήγαν σε κτίρια που κατέλαβαν αλληλέγγυοι κάτι που είδαμε και στην αυτοψία που κάναμε στο πρώην νοσοκομείο Πατησίων.

Ωστόσο και εκεί οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τραγικές. Παραμένει όμως το ερώτημα που θα πάνε οι 2.552 που παραμένουν στα γήπεδα του Ελληνικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top