Αλλάζουν τα θρησκευτικά! Από φέτος «μάθημα γνώσης των θρησκειών»

Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Αλλαγές στο βιβλίο τον θρησκευτικών θα δουν οι μαθητές με την έναρξη των σχολείων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας όλα είναι έτοιμα για την αλλαγή στο πρόγραμμα των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά κα�� των άλλων θρησκευμάτων, τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας» δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας μπορεί να δηλώνει ότι το πρόγραμμα των θρησκευτικών προέκυψε από ειδική επιτροπή που άκουσε και τις δυο πλευρές ωστόσο εμείς επικοινωνήσαμε με την Αρχιεπισκοπή και τη Μητρόπολη και μας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πως θα γίνει η διδασκαλία του μαθήματος.

Επιπλέον στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος, γεγονός που προκαλεί νέες αντιδράσεις.

«Με τη μείωση των ωρών κινδυνεύει να μην δοθεί η απαραίτητη προσοχή και μετά το μάθημα να γίνει δεκαπενθημέρου. Να δυσκολέψουν τις απαλλ��γές για λόγους συνείδηση. Αυτή η ελευθερία στο μάθημα γίνεται αντικείμενο κατάχρησης» λέει ο Δημήτριος Μόσχος, πρόεδρος Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ''ΚΑΙΡΟΣ''.

Με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μένει να δούμε αν θα λυθούν οι απορίες για το νέο τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top